Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Σπιτικό cheeseburger - Με μια επική σπιτική σος για μπέργκερ


Με μια επική, σπιτική σος για μπέργκερ

Υλικά

- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα

- 1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ

- 3 κ. σ. τουρσί

- 1 κ. σ. μουστάρδα

- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

- 1 κ. σ. λάδι

- 6 φέτες τυρί τσένταρ

- Για το σερβίρισμα: Ψωμάκια για χάμπουργκερ, μαρούλι ρόμα, ντομάτα σε φέτες, κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, ψιλοκομμένες πίκλες

Εκτέλεση

Βήμα 1

Φτιάξτε τη σος: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το τουρσί και τη μουστάρδα και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μοσχαρίσιο κρέας, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή καθαρά χέρια, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σχηματίστε 6 μπιφτέκια, περίπου στο μέγεθος των ψωμιών χάμπουργκερ.

Βήμα 3

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ψηθούν ελαφρώς ή μέχρι το επιθυμητό σημείο, περίπου 3- 5 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 4

Σερβίρετε αμέσως σε ψωμάκια χάμπουργκερ με τη σάλτσα και τις επιθυμητές γαρνιτούρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News