Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Δ. Τζαμτζής: «Ουσιαστική στατική και αντιπλημμυρική θωράκιση διασφαλίζουν τα έργα στη γέφυρα Λιποχωρίου»


Μία νέα εποχή στην αντιπλημμυρική προστασία στην Πέλλα φέρνουν τα έργα, που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιοχή γύρω από την γέφυρα του Λιποχωρίου, ενισχύοντας τη στατικότητα της γέφυρας και αλλάζοντας ταυτοχρόνως την εικόνα της γύρω περιοχής.

Το έργο που φέρει τον τίτλο «Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Λουδία και Τάφρου 66 για τα έτη 2020 – 2022», είναι προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ και περιλαμβάνει τις εργασίες:

1) Καθαρισμό του ποταμού Λουδία.

2) Καθαρισμό επί της Τάφρου 66 στο τμήμα γέφυρα Λιποχωρίου – γέφυρα Επαρχιακής Οδού Αλεξάνδρεια – Θεσσαλονίκη.

3) Ενίσχυση αναχωμάτων, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών, εγκαταστάσεων κλπ.

4) Κοπές δέντρων και αυτοφυούς βλάστησης.

5) Επένδυση πρανών κατάντη της γέφυρας Λιποχωρίου με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια και τοιχία.

Την εξέλιξη του έργου παρακολουθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ακολουθώντας ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, πραγματοποιεί ένα σημαντικότατο έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την ενίσχυση και συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος πλημμυρών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ακολουθώντας μία συνδυαστική στρατηγική στόχευση, εκτελεί ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Κεντρική Μακεδονία, μέρος του οποίου είναι και η θωράκιση της γέφυρας του Λιποχωρίου. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσο σοβαρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη γέφυρα και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δικαιώνει την επιμονή μας στην διεκδίκηση αυτού του αναγκαίου έργου».





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News