Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά τον άγριο ξυλοδαρμό στα Εξάρχεια


«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στο Twitter, δίνοντας μερικά στοιχεία για τους ανθρώπους από τους οποίους έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10.3.2023).

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από την ομάδα ανθρώπων στα Εξάρχεια και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν δέχθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο και πήρε άμεσα εξιτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθέτησαν νάρθηκα στο νοσοκομείο ενώ στο πρόσωπό του εμφανίζει εκδορές και μώλωπες, αφού δέχθηκε κλωτσιές.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια.

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.


Τραβούσαν σε βίντεο την επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 άνθρωποι πλησίασαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και του επιτέθηκαν έξω από το εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, όπως είχε γίνει και το 2015 πάλι στην ίδια περιοχή, ενώ βρισκόταν τότε εκεί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πάει στο εστιατόριο μαζί με άλλα μέλη του ΜέΡΑ25 από την Ευρώπη. Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες βιντεοσκοπούσε την επίθεση! Σημειώνεται ότι, κατόπιν επιλογής του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν συνοδευόταν από την αστυνομική του φρουρά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, από άγνωστους στα Εξάρχεια, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι «το επίμαχο χρονικό διάστημα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών».

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνει ακόμα ότι «η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Στο νοσοκομείο πήγαν και στελέχη του ΜέΡΑ25, με τον βουλευτή του κόμματος Κλέωνα Γρηγοριάδη να δηλώνει ότι «θα τα πούμε όλα αύριο το πρωί», εννοώντας σήμερα Σάββατο. Ωστόσο, το ΜέΡΑ25 εξέδωσε την πρώτη του ανακοίνωση για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη:

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

14 σχόλια:

  1. Αν δε σοβαρευτούν τέτοια θα έχουν. Τώρα για τον ίδιο όλοι τον κρίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...τον εκαναν με 2 ν χα....χα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιτελους το οραμα του Γιανη για ανυπακοη και απειθαρχια εγινε πραγματικοτητα, σ αρεσε Γιανη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΟΣΟ ΜΠΟΥΦΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ, Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΔΡΑΧΜΟΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιανης μ ενα ν και μ ενα δόντι χα...χα....χ.α....χα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπραβοι λεει ο αχρηστος, τους πιασανε και ειναι αναρχικοι απαραδεκτε που πηγες να στειλεις τη χωρα 50 χρονια πισω, αλλα τι να πω υπαρχουν Ελληνες που σε ψηφιζουν και αντε να παει αυτη η χωρα μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Κ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το μεγαλυτερο βλημα που ειναι στη βουλη, ο κυριος ουαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ντρέπεσαι και δημοσιεύεις σχόλια υπέρ και ειρωνικά για ξυλοδαρμό; όλα τα κόμματα καταδίκασαν και εδώ τα άχρηστα στοιχεία τής Αλμωπίας χειροκροτούν τέτοιες ενέργειες, είστε άξιοι τής μοίρας σάς δεξιομουτρα, κάντε εκλογές να πάρετε το τρίτο το μακρύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε αλανια αν ο Μπαρουφακης επαιζε σε κανα θεατρο θα εσκιζε ειδικα "το ξυλο βγηκε απ τον παραδεισο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και να σκεφτει κανείς οτι αυτον τον κολλημενο αριστερό τον βαλανε για υπουργό οικονομικών, η απόλυτη παρανοια σ αυτόν τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε Γιδοτσόκανε Γιάνη πότε θα διανοηθεις οτι δεν βρέχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2025 ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ 3% ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΠΑΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ 3%, ΤΟΥΣ ΧΕΟΕΚΟΠΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πω πω εδώ μέσα παίζει πολύ χούντα κρίμα στο site κλικ ξανά ποτέ άντε γειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News