Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Θρίαμβος του Στ. Φουντουκίδη στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση στη μάχη για το Δήμο Πέλλας


Θριαμβευτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη επίσημη εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, απευθύνθηκε στους εκατοντάδες δημότες της Πέλλας που κατέκλυσαν το "Ονείρων Ζέυξις" και τους ευχαρίστησε για τη συγκλονιστική τους παρουσία.

Η ομιλία του κ. Φουντουκίδη στηρίχθηκε σε τρεις άξονες: Ανανέωση, Ανατροπή και Ανάπτυξη.

«Εκφράζουμε την ανανέωση που έχει ανάγκη ο τόπος»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας τόνισε ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του εκφράζουν την ανανέωση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Και εξήγησε: «Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου στον Δήμο Πέλλας συγκεκριμένα πρόσωπα. Όλα αυτά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι άνθρωποι με πολυετή παρουσία στην πολιτική, άλλος διοικεί τον Δήμο πλέον 13 χρόνια, άλλος πολιτεύεται από την δεκαετία του 2000, άλλος από το 1986, αν το πιστεύετε. Στους δε συνδυασμούς τους κατά κύριο λόγο μετέχουν ως πρωτοκλασάτα ονόματα άνθρωποι που μονοπωλούν την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές εδώ και δεκαετίες. Όλη αυτή η ομάδα ανθρώπων, από όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε τους συνδημότες μας, δεν κατάφερε να δώσει μια ώθηση στον Δήμο Πέλλας, ένα «κοιμώμενο γίγαντα» επιτρέψτε μου να πω, με τόσες δυνατότητες, που δεν αξιοποιεί. Σε όλους αυτούς τους επικεφαλείς ο δικός μας συνδυασμός αντιπροτάσει έναν υποψήφιο δήμαρχο πολύ νεώτερο, συγχρόνως όμως με γνώση διοίκησης και παραστάσεις από την εικοσαετή σχεδόν εμπειρία μου στην μαχόμενη δικηγορία και την ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά του κλάδου μου σε ανώτατο πανελλαδικά επίπεδο».

Και πρόσθεσε: «Αρκεί όμως αυτό; Όχι βέβαια. Ένας νεώτερος υποψήφιος, πλαισιωμένος από πρόσωπα του παρελθόντος, πάλι θα εξέφραζε το παλαιό. Έτσι, στον συνδυασμό μας θα δείτε μεν κάποιους παλαιότερους και έμπειρους αυτοδιοικητικούς, που θεωρούμε ότι έχουν ξεχωρίσει με την δράση τους, μπολιασμένους όμως με πάρα πολλά νέα πρόσωπα. Νέα με την έννοια των άφθαρτων προσώπων, που είτε είχαν μικρή, είτε καθόλου συμμετοχή στα κοινά μέχρι σήμερα, συγχρόνως όμως με την κοινωνική και επαγγελματική τους παρουσία. Τα πρόσωπα αυτά θα εκφράζουν κάθε κοινωνική τάση και όλα τα πολιτικά πιστεύω. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο καθένας μας στις βουλευτικές εκλογές, το κοινό που μας συνδέει είναι η αγωνία για τον τόπο μας και η διάθεση να πάμε τον Δήμο Πέλλας εκεί που πραγματικά μπορεί να φτάσει και που θα έπρεπε εάν είχαμε μια ικανή δημοτική αρχή που συμβαδίζει με την εποχή. Έτσι, κριτήριο για την συμμετοχή στον συνδυασμό δεν είναι τα πολιτικά πιστεύω, αλλά η αξιοσύνη. Πρόσωπα από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, όλοι έχουν θέση και θα έχουν φωνή στον συνδυασμό μας και αυτό θα το δείτε με τα πρόσωπα που θα παρουσιαστούν». Πράλληλα, ο κ. Φουντουκίδης σημείωσε με νόημα: «Απέναντι στο ΠΑΛΑΙΟ και ΦΘΑΡΜΕΝΟ υπάρχει ανάγκη ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, μια ανάγκη που φιλοδοξούμε να καλύψουμε εμείς δημιουργώντας έναν συνδυασμό πολυσυλλεκτικό, με νέα, άφθαρτα και ικανά πρόσωπα, με καινοτόμες ιδέες, έναν συνδυασμό που θα αρέσει στους συμπολίτες μας».

«Η ανανέωση θα έρθει μόνο μέσω ανατροπής» Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε πως «εδώ και δεκαετίες τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα με άλλους ρόλους μονοπωλούν τα δημοτικά πεπραγμένα και ότι πλέον είναι ανάγκη για ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Η ανανέωση αυτή όμως θα έρθει μόνο μέσω ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

Και πρόσθεσε: «ΑΝΑΤΡΟΠΗ πρώτα από όλα σε ένα σύστημα διοίκησης που έχει τα ηνία του Δήμου μας εδώ και 13 πλέον έτη με επικεφαλής τον κ. Στάμκο. Ρωτήθηκα σε προηγούμενη συνέντευξη ποια η άποψή μου για την διοίκηση του κ. Στάμκου. Επαναλαμβάνω ότι είπα: Με μια λέξη - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ, Με μια φράση - ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Πράγματι, δεν υπάρχει άλλος δήμος που σε 13 χρόνια δεν ξεκίνησε ή/και ολοκλήρωσε ένα έργο υποδομής, δεν άφησε ένα ελάχιστο αποτύπωμα στον Δήμο».

«Εμείς δεν ερχόμαστε ως “αντιστάμκος” ή αντί γενικά σε οποιονδήποτε, αλλά με δική μας, θετική πρόταση»

«Εμείς δεν ερχόμαστε ως “αντιστάμκος” ή αντί γενικά σε οποιονδήποτε, αλλά με δική μας, θετική πρόταση», σημείωσε με νόημα ο κ. Φουντουκίδης στο τρίτο σκέλος της ομιλίας του.

Και πρόσθεσε: «Οραματιζόμαστε ένα νέο Δήμο, που θα λειτουργεί με κανόνες σύγχρονης διοίκησης, με κατεύθυνση την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αντί του συγκεντρωτικού μοντέλου που έχουμε σήμερα, με αυξημένο ρόλο αντιδημάρχων και τοπικών συμβουλίων, με ενεργό ρόλο των πολιτών. Ειδικά για τα τοπικά συμβούλια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να ασκούν τις αρμοδιότητες διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων των οικισμών, ώστε να μην είναι αναγκασμένος ο εκάστοτε πρόεδρος για το παραμικρό να αναζητά τον δήμαρχο να του εγκρίνει ένα μικροκονδύλιο. Με τους αναγκαίους πόρους και προσωπικό τα τοπικά ζητήματα θα επιλύονται άμεσα από τα τοπικά συμβούλια, πολύ πιο γρήγορα από ότι σήμερα και πολύ πιο αποτελεσματικά. Ήδη αυτή η παρέμβαση θεωρώ ότι θα βελτιώσει κατά 70% την καθημερινότητα των πολιτών».

«Ναι, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ανανέωση και ανατροπή στο Δήμο Πέλλας, για να μπουν οι βάσεις της ανάπτυξης»

Κλείνοντας, ο κ. Φουντουκίδης δήλωσε τα εξής: «ΝΑΙ λοιπόν θα είμαστε υποψήφιοι για τον Δήμο Πέλλας. Ο Συνδυασμός μας θα ονομάζεται ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ένα όνομα που συνδυάζει την ΑΝΑΝΕΩΣΗ με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΝΑΙ έχουμε διακρίνει ένα κενό στα δημοτικά πράγματα, μια κακή διοίκηση και μια ανεπαρκή αντιπολίτευση, αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε. ΝΑΙ κατεβαίνουμε με θετική πρόταση, όχι ασκώντας στείρα αντιπολίτευση, αλλά με σχέδιο και όραμα. ΝΑΙ φέρνουμε το νέο, τόσο όσον αφορά στα πρόσωπα του συνδυασμού, όσο και στο πρόγραμμά μας. ΝΑΙ ήρθε η ώρα για να προχωρήσουμε σε ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Δήμο Πέλλας, για να μπουν οι βάσεις της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, να δούμε με αισιοδοξία ένα διαφορετικό ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

Πλούσιο φωτορεπορτάζ και όλα τα ονόματα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν, σε επόμενες αναρτήσεις...

2 σχόλια:

  1. Ήρθε η ώρα να αλλάξει χέρια ο Δήμος, 20 χρόνια τώρα τα ίδια ονόματα τα ίδια πρόσωπα επιτέλους ένας πραγματικά νέος συνδιασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον Στάθη, Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους, καλή δύναμη καλό αγώνα, ο δήμος Πέλλας θέλει την αλλαγή με νέους ανθρώπους νέες ιδέες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News