Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)


Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ενώ συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χερουβείμ Βελέντζας, Διευθυντής του Γραφείου Προσωπικού της Ι. Συνόδου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ιεροκήρυκες και άλλοι κληρικοί της Ι. Μ. Εδέσσης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Χερουβείμ, ο οποίος με αφετηρία το αποστολικό ανάγνωσμα ομίλησε για την σημασία της πίστεως.

Στην λιτάνευση των ιερών εικόνων μετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Πέλλας κ. Β. Βασιλειάδης και κ. Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Εδέσσης, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Κατά το πέρας της Θ. Λειτουργίας αναπέμφθηκε επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, όπως σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις και τους ιερούς ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News