Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Πότε αλλάζει η ώρα - Χάνουμε μια ώρα ύπνου, κερδίζουμε μεγαλύτερη ημέρα


Αλλάζει η ώρα και πάλι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και επανέρχεται στη θερινή.

Συγκεκριμένα η αλλαγή της ώρας θα γίνει φέτος στις 26 Μαρτίου. Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023, η ώρα θα αλλάξει χάνοντας όλοι μια ώρα ύπνου, αφού οι δείκτες του ρολογιού θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά, δείχνοντας 04:00.

Σημειώνεται πως το ζήτημα της κατάργησης του μέτρου της αλλαγής της ώρας και της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα έχει παγώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αλλαγές επρόκειτο να γίνουν έως το 2021, αλλά η συζήτηση για το ποιος ήταν υπεύθυνος έφτασε σε αδιέξοδο λίγο πριν «χτυπήσει» η πανδημία COVID-19. Το Brexit περιέπλεξε επίσης το θέμα με την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικές εποχές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Ιρλανδία που διοικείται από τη Βρετανία.

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής υποστήριξη για την πρόταση και σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πότε και αν ποτέ, η ΕΕ θα απαλλαγεί από το μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News