Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Τι λένε οι διασώστες που έπλυναν ηλικιωμένη με λάστιχο σε πιλοτή στον Ωρωπό - Πλεύρης: «Άθλιο περιστατικό»


Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες με διασώστες του Δήμου Ωρωπού να πλένουν με λάστιχο ηλικιωμένη στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, μιλώντας στο Open, ανάφερε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ό,τι έκαναν οι διασώστες. Όπως είπε, οι ίδιοι του είπαν πως η ηλικιωμένη τους ζήτησε να την πλύνουν.

«Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Όπως έκανε γνωστο «είναι πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος». Κι αυτό γιατί όπως υποστήριξε, ο Δήμος δεν είναι σε θέση να έχει δικά του ασθενοφόρα και προσωπικό.

«Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω».

Η σύμβαση αυτή κοστίζει στο Δήμο 200.000 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο.

Πλεύρης: Άθλιο περιστατικό, καμιά σχέση με το υπ. Υγείας

Με ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάνει λόγο για ένα άθλιο περιστατικό, το οποίο δεν έχει σχέση με εργαζόμενους του υπουργείου Υγείας.

«Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News