Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Χαμός στη Βουλή με Φίλη και Κεραμέως: «Υπεύθυνη η κυβέρνηση για δολοφονία μαθητών» - «Ντροπή σας»


Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Νίκο Φίλη και την Νίκη Κεραμέως.

Όλα ξεκίνησαν όταν η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές.

«Συνεδριάζουμε για πρώτη φορά μετά από μία ανείπωτη τραγωδία. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια των συνανθρώπων μας», είπε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Σύμφωνα με την ίδια στην εκπαιδευτική κοινότητα «είμαστε δίπλα συγκλονισμένοι γιατί ανάμεσα στα θύματα έχουμε σημαντικό αριθμό φοιτητών, για τους οποίους το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο νωρίς».

«Τίποτε δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των παιδιών των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους. Με βαθύ σεβασμό εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και το χρέος της πολιτείας παράλληλα με την δικαιοσύνη που θα διερευνήσει πλήρως το ζήτημα αυτό και θα καταλογίσει ευθύνες είναι να λειτουργήσουμε έτσι ώστε η συγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά μία παρόμοια τραγωδία», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο Νίκος Φίλης

Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης πέρασε στην επίθεση. «Βλέπουμε τα παιδιά στις πλατείες που κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις, που κατέβηκαν για να εκφράσουν την οργή τους σε μια πολιτική που τους βλέπει σαν αριθμό. Σαν υπεράριθμους. Και είδαμε και πάλι ένα ανάλγητο κράτος που έστειλε εγκύκλιο για αυτούς που απουσίαζαν και είδαμε και τα ΜΑΤ. Με δακρυγόνα. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων», είπε αρχικά και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά υπεύθυνη.

«Είναι πολιτικά υπεύθυνη η κυβέρνηση σέβομαι τη στιγμή και την δολοφονία των μαθητών. Την σέβομαι γι’ αυτό και μιλώ. Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται και δεν πρέπει να γίνεται μετά από πέντε ημέρες η συγγνώμη πρέπει να γίνεται όταν χτυπούν τα παιδιά στις πλατείες και όταν δολοφονούν παιδιά στα τρένα», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Ν. Φίλη, η ευθύνη βαραίνει την πλειοψηφία «που προσπαθεί να μετατρέψει αυτή την κατάσταση σε μικροκομματικό όφελος».

«Ντροπή σας», απάντησε η Υπουργός Παιδείας, με τον πρώην Υπουργό να επανέρχεται λέγοντας ότι ντροπή είναι αυτό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή με τις απουσίες των παιδιών που κατέβηκαν στις πλατείες. «Απαντήστε κυρία υπουργέ θα καταγράφουν οι απουσίες αυτών των παιδιών;», ρώτησε ο κ. Φίλης. Την ίδια στιγμή έτερος βουλευτής της ΝΔ από το έδρανό του ακούγεται να λέει ότι για το Μάτι δεν υπήρξε καμία συγγνώμη. «Ντροπή σου ντροπή σου. Προσπαθείτε να συμψηφίσετε νεκρούς», απάντησε ο κ. Φίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News