Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Χρ. Σπίρτζης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ δεν έχουμε ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη»


Την άποψη ότι οι ευθύνες για τις διαχρονικές ελλείψεις στους σιδηροδρόμους δεν αφορούν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο πρώην υπουργός μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

"Αν έχουμε ευθύνες, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις πάρουμε. Το όλοι φταίνε, δεν ισχύει. Πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά", είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σπίρτζης ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι "Όλες αυτές τις ημέρες ρωτάει ο κόσμος που είναι ο Σπίρτζης. Με ζήτησε κανείς και κρύφτηκα; Έχω λόγο να κρυφτώ; Όταν βλέπεις να σπαράζουν οικογένειες, δεν είναι δυνατόν να βγω στα παράθυρα να τσακωθώ με τον Γεωργιάδη. Σεβάστηκα την μνήμη τους και για αυτό δεν βγήκα".

Σχετικά με τις ενδεχόμενες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Σπίρτζης ειπε: "Το όλοι φταίνε, δεν ισχύει. Πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά".

Ο κ. Σπίρτζης είπε μεταξύ άλλων για το σύστημα τηλεδιοίκησης: "Το παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης υπήρχε. Αυτό είναι βελτίωση της ασφάλειας γιατί υπήρχαν σταθμάρχες, κλειδούχοι και δευτεροβάθμιο που σταμάτησε το 2019 στην Καρόλου".

Και πρόσθεσε: "Το 2020 χωρίστηκε η Καρόλου σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Hellenic Train. Και να κάνω και μια αποκάλυψη σε αυτό: Αυτό που λένε όλα τα παιδιά ότι βλέπουμε που έρχεται το delivery, αυτό στα τρένα υπήρχε και υπάρχει. Ανά πάσα στιγμή μπορούσαμε να δούμε που είναι το τρένο, σε όλο το δίκτυο. Τηλεδιοίκηση δεν υπήρχε, αλλά υπάρχει gps σε κάθε τρένο, υπάρχει εφαρμογή της Vodafone, όταν λειτουργούσαν μαζί ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ επικοινωνούσαν οι μεν του ΟΣΕ με τους σταθμάρχες και οι δε με τους μηχανοδηγούς. Δεν έβλεπαν σε ποια γραμμή, αλλά χάραζαν. Τώρα ο ΟΣΕ, δεν το έβλεπε".

Αναφέρθηκε στο σύστημα στη Λάρισα που είχε υποστεί βλάβη το 2019: "Στη Λάρισα, υπήρχε και δεύτερο σύστημα τηλεδιοίκησης που υπέστη βλάβη το 2019 και κάηκε και δεν το έφτιαξε κανείς. Γιατί δεν το έφτιαξε κανείς; 9,5 δισ. απευθείας αναθέσεις έκαναν".

7 σχόλια:

  1. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΔΡΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΝΤΡΟ. ΕΙΣΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο αισχροί μπορεί να είστε; Κοροιδεύετε τους νεκρούς. Ειδικά εσύ ρε πολιτικό '''''' Ντροπή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο το πραγμα ηταν υπουργος; που τους βρισκεις ρε Τσιπρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θυμιζει τον Χατζηαβάτη ο τιποτένιος και αυτό το βλέμα της αγελάδος ρε παιδιά χα...χα...χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΣΘΗΤΟΣ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στον ΟΣΕ απ το 81 και μετα μπηκε ο καθενας πρασινος σημαιοφορος, δεστε και ρωτηστε στον ΟΑΕΔ Αριδαιας ποσοι ηρθαν απ τον ΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως φιλε μου ,γεμησε το κ υ αριδαιας απο δαυτους μονο της γραμες δεν εφεραν και τα τραινα μαζι

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News