Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Θ. Τζάκρη: «Είναι θέμα ασφάλειας ο σιδηροδρομικός σταθμός της Έδεσσας να επανέλθει στην πρότερη λειτουργία του»


Το τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών ανέδειξε μια σειρά αδυναμιών του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας που δημιουργούν ζητήματα ασφάλειας για τους μετακινούμενους πολίτες, τους εργαζόμενους του Οργανισμού καθώς και πιθανών καταστροφών των υποδομών.

Μετά την πρόσφατη Απόφαση ενός υπηρεσιακού παράγοντα του Οργανισμού και κατά παράβαση Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας καταργήθηκε ο σταθμός της Έδεσσας γεγονός που συνεπάγεται και την κατάργηση του «ψαλιδιού ασφαλείας» δηλαδή τα τρένα περνούν χωρίς να υπάρχει κάποιος άνθρωπος για να «γυρίσει τα ψαλίδια προς το βουνό».

Η κατάργηση του σταθμού επιβαρυνόμενη ακόμη περισσότερο από την ολισθηρότητα και την κλίση του 29 0 / 00 του εδάφους ενέχει κίνδυνο να μην μπορέσει να σταματήσει το τρένο.

Προς τούτο, η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με την οποία τον ρωτά:

(1) Γιατί ενώ σύμφωνα με την υπ’αρ. πρωτοκόλλου 299817/25.10.21 απάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών στην παραπάνω υπ’ αριθ.7529/ 25-6-2021 ερώτηση μου προς αυτόν «δεν ήταν στις προθέσεις της ΟΣΕ ΑΕ η κατάργηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Έδεσσας ο οποίος θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό», ο εν λόγω σταθμός καταργήθηκε εν τέλει παρά τις προειδοποιήσεις που έχουν γίνει εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών για τους κινδύνους που ενέχει αυτή η απόφαση για την ασφάλεια ανθρώπινων ζωών και υποδομών και

(2) Ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου προκειμένου να επανέλθει στην πρότερη λειτουργία του ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Έδεσσας, απόφαση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια μετακίνησης πολιτών και εργαζόμενων στην διαδρομή της γραμμής Πλατύ- Φλώρινα- Πλατύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News