Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Απώλεια βάρους: Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές για να χάσετε τα κιλά που θέλετε


Για να χάσετε βάρος και να φέρετε το σώμα σας στα κιλά που επιθυμείτε πρέπει να ακολουθήσετε μερικές δοκιμασμένες και αποτελεσματικές συμβουλές. Με tips εγκεκριμένα από ειδικούς στο πλευρό σας, θα είστε σε καλό δρόμο για να χάσετε βάρος με τον ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

To eaththis.com συζήτησε με την Lisa R. Young, σύμβουλο διατροφής και συγγραφέα του βιβλίου «Finally Full, Finally Slim» και του «The Portion Teller Plan», η οποία μοιράζεται τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές απώλειας βάρους που πρέπει να ακολουθήσετε για μέγιστα αποτελέσματα στην προσπάθειά σας.

Καταναλώνετε τροφές που ανήκουν στο λεγόμενο «ουράνιο τόξο»

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι όσο περισσότερο χρώμα έχετε στο πιάτο σας, τόσο πιο υγιεινό είναι. Σύμφωνα με την Penn Medicine, προσθέτοντας διάφορες αποχρώσεις φρούτων και λαχανικών σε κάθε γεύμα θα αυξήσετε τον αριθμό των θρεπτικών συστατικών που καταναλώνετε.

«Είναι σημαντικό να τρώτε το ουράνιο τόξο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι λαμβάνετε μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων στη διατροφή σας», λέει η Young, ενώ σημειώνει πως «Η συμπερίληψη φρούτων και λαχανικών είναι πολύ σημαντική για τη διατροφή κάποιου. Η εύρεση των κατάλληλων φρούτων και λαχανικών που το άτομο θα απολαμβάνει να τρώει είναι απαραίτητη».

Προσθέστε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας

Η αναζωογόνηση της ποσότητας των φυτικών ινών στη διατροφή σας είναι ζωτικής σημασίας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φυτικές ίνες σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, λέει η Young. Ωστόσο, αν αυξάνετε τις φυτικές ίνες, πρέπει, επίσης, να ενισχύσετε την πρόσληψη υγρών. Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και, φυσικά, περιορίστε την κατανάλωση ποτών με ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά, τα οποία θα εκτροχιάσουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Τα υγιεινά λίπη και οι υγιεινοί υδατάνθρακες είναι οι φίλοι σας

Οι λέξεις «λίπη» και «υδατάνθρακες» μπορεί αμέσως να προκαλέσουν συναγερμό στο μυαλό σας. Αλλά να ξέρετε ότι τα υγιεινά λίπη και οι υγιεινοί υδατάνθρακες είναι στην πραγματικότητα φίλοι σας!

«Είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά λιπαρά με μέτρο. Μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών στα τρόφιμα είναι το αβοκάντο, το ελαιόλαδο ή οι ξηροί καρποί/σπόροι», λέει η Young και προσθέτει: «Οι υγιείς υδατάνθρακες περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Μερικά παραδείγματα είναι η κινόα, η βρώμη, το φαγόπυρο, το κεχρί και πολλά άλλα. Το κόλπο είναι να δίνετε προσοχή στο μέγεθος των μερίδων».

Προετοιμάστε το φαγητό σας

Η προετοιμασία του γεύματος για το φαγητό σας είναι πάντα μια έξυπνη ιδέα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. «Κάνει μεγάλη διαφορά όταν ένα άτομο προετοιμάζει κάποια γεύματα και σνακ για την εβδομάδα που έρχεται», λέει η Young. «Αυτό θα σας διευκολύνει να επιλέξετε κάτι που είναι ήδη προετοιμασμένο και έτοιμο, αντί να αρπάξετε κάτι που είναι βολικό και εξαιρετικά επεξεργασμένο στο ντουλάπι».

Περιορίστε την ποσότητα αλκοόλ που πίνετε

Παρόλο που μπορεί να έχει πολύ ωραία γεύση, το αγαπημένο σας ποτήρι κρασί ή μπύρα δεν κάνει καλό στην πρόοδό σας για την απώλεια βάρους. Η Young τονίζει ότι πρέπει να μειώσετε την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνετε.

«Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ένα ποτήρι κρασί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», λέει.

Τρώτε στο σπίτι όσο περισσότερο μπορείτε

Το να ετοιμάζετε σπιτικά γεύματα είναι μια πολύ πιο υγιεινή οδός από το να παραγγείλετε φαγητό απ’ έξω ή να βγείτε έξω για δείπνο. «Όταν μαγειρεύετε τα γεύματά σας στο σπίτι, έχετε συνείδηση των συστατικών που προσθέτετε», λέει η Young. «Για παράδειγμα, τα εστιατόρια έχουν την τάση να χρησιμοποιούν πολύ βούτυρο και λάδι, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία σας αν τρώτε έξω κάθε βράδυ».

Να γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα

Το να αφιερώνετε τουλάχιστον 30 λεπτά για κάποια σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Αυτό μπορεί να σημαίνει μια ποικιλία πραγμάτων, όπως το να βγείτε έξω για τρέξιμο, να περπατήσετε στη γειτονιά σας, να βγάλετε το κατοικίδιό σας για βόλτα, να κάνετε μια προπόνηση ενδυνάμωσης, να κάνετε γιόγκα ή πιλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News