Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Αποσπούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη από τα τρένα - ΝΔ: «Η υποκρισία δεν έχει όρια»


Αποσπάσεις δύο υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, παρότι η Αρχή δηλώνει ότι δεν έχει το προσωπικό που χρειάζεται.

Η ανακοίνωση της ΝΔ βασίζεται σε σημερινό δημοσίευμα της Political που έχει τίτλο «Οι δύο κυρίες που αποσπάστηκαν από τα τρένα στον ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας οι αποσπάσεις δύο υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων. Η μια στο βουλευτικό γραφείο του Γ. Ραγκούση και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει αποσπάσει υπαλλήλους από μια Αρχή, η Πρόεδρος της οποίας δηλώνει ότι δεν έχει προσωπικό και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την υποστελέχωση που δεν επιτρέπει στη ΡΑΣ να επιτελέσει τα ελεγκτικά της καθήκοντα. Από τη μια κόπτεται για τις ανεξάρτητες αρχές, από την άλλη τις αποψιλώνει σε προσωπικό αδιαφορώντας αν μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο συγκροτήθηκαν, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια».

Οι αποσπάσεις υπαλλήλων στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων προ ολίγων ημερών κατήγγειλε υποστελέχωση της υπηρεσίας, σήμερα ρεπορτάζ της εφημερίδας Political αποκαλύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρώην υπουργοί του κόμματος έπαιρναν στα γραφεία τους με αποσπάσεις εργαζόμενους από την ΡΑΣ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως δύο διοικητικά στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αποσπάστηκαν σε πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήθηκαν σε πολιτικά γραφεία και το κόμμα, μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού της υπηρεσίας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα πρόκειται για δύο γυναίκες, την κυρία Ειρήνη Δακουτρού η οποία αποσπάστηκε στο γραφείο του Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και την κυρία Τάνια Καραγιάννη, η οποία αποσπάστηκε στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου σε επιτελική θέση.

Μάλιστα η κυρία Καραγιάννη, η οποία εργάζεται στη ΡΑΕ από το 2018, είναι αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2020 και παραμένει στη θέση αυτή και μετά την τοποθέτηση της Πόπης Τσαπανίδου ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Καραγιάννη ήταν μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πριν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια στο Βόρειο Τομέα Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει στο βιογραφικό της το 2005 διορίστηκε στον Δημόσιο Τομέα – στον ΕΦΚΑ και από το 2018 έως σήμερα στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Οπως φαίνεται και στο ΦΕΚ που δημοσιεύει η εφημερίδα υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι δύο τακτικοί υπάλληλοι της ΡΑΣ είχαν αποσπαστεί σε ένα βουλευτικό γραφείο και σε πολιτικό κόμμα και μάλιστα έπαιρναν και υπερωρίες.

Η ΡΑΣ επιβεβαίωσε τις αποσπάσεις

Στο δημοσίευμα της political αναφέρεται πως η ΡΑΣ σε απάντησή της για τις καταγγελίες, επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ, σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι με υπουργική απόφαση το Δεκέμβριο του 2017, την οποία υπέγραφαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η τότε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονοιμικών Γιώργος Χουλιαράκης, έχουν φύγει δύο διοικητικοί υπάλληλοι με απόσπαση. Στην ίδια απάντηση συμπληρώνουν επίσης ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στους διοικητικούς υπαλλήλους αλλά στη διεύθυνση ασφάλειας και διαλειτουργικότητας, η οποία και έχει μόνο έξι υπαλλήλους.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News