Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών την Τετάρτη 8 Μαρτίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην έκτακτη συνεδρίασή του της 07-03-2023, αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, και ζητά από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας:

- Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα.

- Την άμεση, πραγματική και ουσιαστική στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

- Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών συντάσσεται με την από 05-03-2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για τη Συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μήνυσης, είτε με παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί.

Από την αποχή εξαιρούνται οι περιπτώσεις παραγραφών σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις, η συμπλήρωση ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, οι συνοδείες στις ποινικές υποθέσεις και οι δικονομικές ενέργειες (προτάσεις, προσθήκες, ανταγωγές, παρεμβάσεις, προσεπικλήσεις, κλπ.), οι οποίες εξαρτώνται από την ημερομηνία καταθέσεως αγωγής κατά την (νέα) τακτική διαδικασία, καθώς και κατά τη διαδικασία μικροδιαφορών, για τις οποίες καταληκτική ημέρα της προθεσμίας είναι η 08-03-2023. θα λειτουργήσει Επιτροπή χορήγησης αδειών, αποτελούμενη από τους: Χρήστο Μητώση, Πρόεδρο της επιτροπής, Συμέλα Λαζαρίδου, Γραμματέα, και Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου, Μέλος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΥΜΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News