Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Κατώτατος μισθός: «Θα είναι σημαντική η αύξηση αλλά δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ», αποκάλυψε ο Χατζηδάκης


Με την αύξηση του κατώτατου μισθού να πλησιάζει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ.

Ο υπουργός, μιλώντας την Δευτέρα στο MEGA και στην εκπομπή «Livenews», αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού από 1 Απριλίου, τόνισε πως «Δεν θα έχει μπροστά το 8 ο κατώτατος μισθός».

Χατζηδάκης: Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και τον εισαγόμενο πληθωρισμό

Ο κ. Χατζηδάκης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από την παραφιλολογία της αύξησης του κατώτατου μισθού τόνισε πως δεν θα φτάσει στα 800 ευρώ, καθώς όπως υπογράμμισε «τα 800 ευρώ θα ήταν αύξηση 12%», αναφέροντας μάλιστα πως πρέπει να ληφθούν υπόψιν τόσο το ύψος του πληθωρισμού όσο και οι δυνατότητες των επιχειρήσεων.

«Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News