Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Αίρονται τα μέτρα για τον κορονοϊό μετά από εισήγηση του υπουργείου Υγείας - Τέρμα οι μάσκες και η καραντίνα 5 ημερών


Την άρση μέτρων για τον κορωνοϊό εισηγήθηκε το υπουργείο Υγείας στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ειδικότερα, ο κ.Πλεύρης δήλωσε:

"Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν".

Τα μέτρα που αίρονται είναι τα εξής:

-η αυτοαπομόνωση των 5 ημερών σε περίπτωση ασθένειας -η μάσκα στα ΜΜΜ, ταξί, φαρμακεία

-τα υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους (πλην των δομών υγείας)

Τα μέτρα θα πάψουν να ισχύουν άμεσα. Αναμένεται να βγει η ΚΥΑ, με την οποία θα διευκρινίζοται επ' ακριβώς το τι θα ισχύει και από πότε.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News