Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Οι 4 τελευταίες δημοσκοπήσεις μετά την τραγωδία στα Τέμπη - Πόσο μειώθηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


Η τραγωδία στα Τέμπη «έκλεισε» την ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς.

Οι διαφορές της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται από 4,6% έως και 2,5%, με την κυβέρνηση να μειώνει το ποσοστό της, ωστόσο αυτή η μείωση δεν πηγαίνει προς την Κουμουνδούρου αλλά σε άλλα μικρότερα κόμματα.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 – Διαφορά 4,6%

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία Marc για τον ΑΝΤ1 η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 4,6 μονάδες, με τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου να έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΠΑΣΟΚ 9,7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 3,9%, ΜέΡΑ 25 3,5%, η Ελληνική Λύση 3%, Έλληνες 1,3%, άλλο κόμμα 3,8%, αναποφάσιστοι 10%, λευκό – άκυρο 2,3%, δεν θα ψηφίσω 2,3%.


Στο ερώτημα «πού οφείλεται το δυστύχημα των Τεμπών;» οι πολίτες απάντησαν:

- Λάθος του σταθμάρχη, κακιά στιγμή 12,1%

- Υπάρχουν κι΄ άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν 87%

- Άλλο 0,9%


Δημοσκόπηση Παραπολιτικών – Διαφορά 3,9%

Η έρευνα που ακολούθησε ήταν εκείνη της GPO για τα Παραπολιτικά, με τη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφεται στις 3,9 μονάδες. Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής: η ΝΔ συγκεντρώνει 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,2%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Ελληνική Λύση 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,4%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, το άλλο κόμμα 3,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 16,3%.

Σε ερώτηση για το «αν το δυστύχημα στα Τέμπη θα επηρεάσει την ψήφο σας στις εκλογές», το 36,3% απαντά θετικά (27,2% Ναι-9,1% μάλλον Ναι) και το 62,4% απαντά αρνητικά (53,3% Όχι-9,1% μάλλον Όχι).

Δημοσκόπηση OPEN – Διαφορά 3,2%

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορά 3,2 μονάδων. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,2%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 4,3%, οι Έλληνες 4,4%, η Χ.Α. 1,1%, άλλο κόμμα 3,5%, δεν έχω αποφασίσει 8,4%


Για το ποιος ευθύνεται για την τραγωδία των Τεμπών:

- Η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες 46,8%

- Η κυβέρνηση της ΝΔ κυρίως 13%

- Ο σταθμάρχης 8,8%

- Το υπουργείο Μεταφορών 8,5%

- Οι προηγούμενες κυβερνήσεις 5,6%

- ΟΣΕ 5,3%

- Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων 3,6%

- Η Hellenic Train 2,5%

- Άλλος 1,1%

- Κανένας 0,3%

Δημοσκόπηση Attica TV – Στο 2,5% η διαφορά

Τέλος, στην τέταρτη κατά σειρά δημοσκόπηση από την εταιρεία Prorata για το Attica TV η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 2,5 μονάδες. Τα ποσοστά στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχουν ως εξής: ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΠΑΣΟΚ 9,5%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ 25 3%, Έλληνες 2,5%.


Καθόλου καλή εικόνα έχουν οι περισσότεροι ερωτηθέντες σχετικά με την κάλυψη των γεγονότων που αφορούν το δυστύχημα στα Τέμπη από τα ΜΜΕ. Το 69% χαρακτήρισε «μεροληπτική» ή «σχετικά μεροληπτική» την κάλυψη, το 28% «σχετικά αντικειμενική» ή «αντικειμενική», ενώ το 3% των ερωτηθέντων επέλεξε να πει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

3 σχόλια:

  1. Aridea news 3 μονάδες είναι αυτές ψάξε να βρεις παλιές δημοσκοπήσεις που βολεύουν γιατί όλο και μειώνεται χαχαχαχχαχαχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα εσεις δεν πιστευετε στης δημοσκοπησεις, οταν ηταν 6 με 8% μιλουσατε για απατη,τωρα που ειναι 3% αρχισε να σας σηκωνετε;

      Διαγραφή
  2. εαν αμολησουν την επανασταση της τεχνικης νοημοσυνης οι μισοι Αιλληνες σε 5 μηνες θα μεινουν χωρις ψωμι, φτασαμε στα χρονια αριστερα κομματα να διεκδικουν εξουσια, ο λαος λες και ειναι συνεχως μαστουρωμενος χωρις να καπνιζει χασις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News