Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Σταθμάρχης: Με άφησαν μόνο μου από τις 22:15 - Θεωρώ σίγουρο ότι γύρισα το κλειδί, αλλά έχω κενό μνήμης


Νέες πληροφορίες για τους ισχυρισμούς του σταθμάρχη στην ανακρίτρια Λάρισας για το δυστύχημα στα Τέμπη βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος σταθμάρχης φέρεται να ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ότι «αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία τη γραμμή καθόδου για Θεσσαλονίκη», όταν ρωτήθηκε για το πώς μπήκε το τρένο στη γραμμή και υπήρξε το δυστύχημα.

Σχετικά με το κλειδί, το οποίο ξέχασε να γυρίσει, με συνέπεια να συγκρουστούν τα τρένα της τραγωδίας στα Τέμπη, ο σταθμάρχης φέρεται να υποστήριξε πως έχει «κενό μνήμης», πως δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς τι συνέβη.

Όπως έχει ήδη αναφέρει, ο επιθεωρητής Νικολάου είχε διορίσει για τη συγκεκριμένη ημέρα δύο σταθμάρχες με βάρδια μέχρι τις 11 το βράδυ. Ο ανακριτής, εάν ζητήσει αντίγραφο του φύλλου βάρδιας, θα διαπιστώσει τον αριθμό των σταθμαρχών και το ωράριο που υπήρχε, το οποίο ήταν εννιάωρο.

Τέμπη: «Έχω κενό μνήμης για το κλειδί», φέρεται να υποστήριξε ο σταθμάρχης

Οι δύο σταθμάρχες που ήταν στην προηγούμενη βάρδια γύρω στις 10:15 αποχώρησαν. Και έμεινε από τότε μόνος του μέχρι και τις 11.04 που αναχώρησε το τρένο. «Από τις 11 παρά τέταρτο το δίκτυο φόρτωνε με κίνηση και ήμουν μόνος μου για να ελέγχω ολόκληρο το κεντρικό κομμάτι του σιδηροδρόμου», φέρεται να υποστήριξε ο σταθμάρχης.

«Θεωρώ σίγουρο πως γύρισα το κλειδί, γιατί είναι μια μηχανική κίνηση που γίνεται αυτόματα. Έχω όμως κενό μνήμης για το κλειδί. Λόγω του φόρτου εργασίας μου, δυστυχώς δεν θυμάμαι να ξανακοίταξα αργότερα το συγκεκριμένο σημείο του πίνακα», φέρεται να είπε.Ο 59χρονος σταθμάρχης προφυλακίστηκε χθες, αφού έδωσε μαραθώνια απολογία στην ανακρίτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News