Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Γεραπετρίτης: Στις 22 Μαρτίου η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων - Από την 1η Απριλίου η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη


Ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε το σχέδιο για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ στη συνέχεια συγκεκριμένα δρομολόγια ανά τη χώρα θα επανεκκινούν, με την αρχή να γίνεται στις 22 Μαρτίου.

Ειδικά όσον αφορά τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, ημέρα Σάββατο, με πρωινό ζεύγος μόνο σε πρώτη φάση.

Οι ανακοινώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη

Η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου είναι αναγκαία για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού. Επιπλέον, η καθυστέρηση έναρξης της λειτουργίας, έστω και με περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους κλοπών ή/και δολιοφθορών. Τέλος, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στις εμπορευματικές μεταφορές προς τα γειτονικά κράτη.

Η επανεκκίνηση ενός σιδηροδρομικού δικτύου ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπής δρομολογίων απαιτεί σειρά ενεργειών ώστε αυτά να ξεκινήσουν με όρους μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Οι ενέργειες αυτές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: επιθεώρηση υποδομών και έναρξη δρομολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News