Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 7,6% η διαφορά υπέρ της ΝΔ - Δεν βγαίνει «κυβέρνηση ηττημένων»


Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheTOC η ΝΔ καταγράφει διαφορά 7,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές, με το σενάριο της δεύτερης κάλπης να είναι σχεδόν βέβαιο.

Μάλιστα, από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης φαίνεται πως δεν προκύπτει το σενάριο για «κυβέρνηση ηττημένων», από την απλή αναλογική, αφού ο συνασπισμός κομμάτων για συγκυβέρνηση πρέπει να συγκεντρώνει ποσοστό 45%-47%.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν οριακά τις δυνάμεις τους, ενώ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ πέφτει κάτω από το 10%. Με τη διαφορά υπέρ της ΝΔ να είναι στο 7,6%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μένει εκτός Βουλής. 

ΝΔ: 32,9% (32,6% τον Ιανουάριο)

ΣΥΡΙΖΑ: 25,3% (24,8%)

ΠΑΣΟΚ: 9,8% (10%)

Κ.Κ.Ε.: 4,4% (4,5%),

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,9% (4%) ΜέΡΑ25 2,3%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 2,6% (2,3 %)

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,1% (1,1 %),

3,1% (2,5%) που αθροιστικά ψηφίζουν κάποιο άλλο κόμμα.

Επί των εγκύρων η διαφορά είναι στο 7,9% και τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

Ν.Δ.: 34,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%

ΠΑΣΟΚ: 10,3%

ΚΚΕ: 4,6%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,1%

ΜέΡΑ25: 2,4%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 2,7%,

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: 1,2%,

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 3,2%

Δεν βγαίνει «κυβέρνηση ηττημένων»

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll, το σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων», δηλαδή κυβέρνηση από το δεύτερο και το τρίτο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) με τη στήριξη και ενός τρίτου μικρότερου κόμματος δεν βγαίνει, αφού τα ποσοστά των κομμάτων δεν επιτρέπουν να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 εδρών.

Το σενάριο των δεύτερων εκλογών

Στην περίπτωση που οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές, σύμφωνα με την Opinion Poll υπό προϋποθέσεις, η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, καθώς τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

Ν.Δ.: 36,2% (+ 3,3%)

ΣΥΡΙΖΑ: 27,3% (+ 1,2%)

ΠΑΣΟΚ: 8,7% (- 1,1%)

Κ.Κ.Ε: 4% (-0,4%)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,2% (- 0,7%)

ΜέΡΑ25 1,9% (- 0,4%)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 2% (- 0,7%)

ΑΛΛ0 2,9% (- 0,2%).

Τα αποτελέσματα αυτά επί των εγκύρων είναι:

Ν.Δ.: 38% (εφικτή η αυτοδυναμία)

ΣΥΡΙΖΑ: 28,7%

ΠΑΣΟΚ: 9,1%

Κ.Κ.Ε.: 4,2%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,4%

ΜέΡΑ 25: 2%

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 2,1%

ΑΛΛΟ 3%

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας; Τι θέλουν οι ψηφοφόροι

Στο ερώτημα «αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας;» το 28,1% επιλέγει αυτοδύναμη

Κυβέρνηση Ν.Δ και το 14,1% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την Ν.Δ , ενώ το 9% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και 16,1% κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Ποσοστό 20,8% επιλέγει οικουμενική και το 6,1% άλλη.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός - Υπεροχή Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 45,6% έναντι ενός 24,7% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα, ενώ το 26,9% επιλέγει τον Κανένα.

4 σχόλια:

  1. θελω να καθομαι επι ωρες στο ATM για να βγαλω ενα πενηνταρικο θελω να ψηφιζω ΝΑΙ και σε μια νυχτα να γινετε ΟΧΙ θελω Κατρουγκαλο να με θεωρει γερο ηλιθιο θελω τους μπαχαλακηδες να σπανε και να ριμαζουν θελω πανεπιστημια να ειναι γεματα με εγκληματιες και ν απαγορευετε η αστυνομια να επεμβει ολα αυτα τα θελω γιατι με λενε μαζοχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΕΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ζηκοβλαξεβάνης ζαίος ρε παιδιά, αυτό το παιδί απο σφαλιάρα σε σφαλιάρα το πάει, τόσο ανόητη αντιπολιτευση δεν ειχαμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποια ελληνική κυβέρνηση μιλάτε. Κυβέρνηση θελημάτων άλλων θα βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News