Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Σε σοκ η μητέρα του κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη» - Αιχμές για ιατρική παραμέληση


Υποβασταζόμενη και με δάκρυα στα μάτια διηγήθηκε η μητέρα του κοριτσιού που πέθανε σήμερα (17/2) στο Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, στη Θεσσαλονίκη, την τραγική ιστορία της κόρης της, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του grtimes.gr, άφησε αιχμές για ιατρική παραμέληση του παιδιού, με ρατσιστικά κίνητρα.

Δεν είχαν ενημερώσει τη μητέρα για τα προβλήματα υγείας του κοριτσιού

Σε τραγική κατάσταση και μιλώντας μισά αγγλικά μισά ελληνικά, η μητέρα τού μόλις 2,5 ετών παιδιού, που έσβησε ξαφνικά σήμερα το πρωί στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», επισημαίνει στο Grtimes.gr πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί της.

Το παιδί μου δεν ήταν άρρωστο, μόνο μαύρο ήταν, αν ήταν λευκό θα το περνούσαν από τον γιατρό κάθε μέρα θα έπαιρνε φάρμακα, δεν τους νοιάζει η ζωή των μαύρων, δεν τους νοιάζουν τα μαύρα παιδιά, είπε μεταξύ άλλων η μητέρα στους δημοσιογράφους.

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά, την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε», ανέφερε στο Grtimes.gr.

Η ίδια διευκρινίζει ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν πως το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο μία μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα το πρωί την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε.

Τραγική ειρωνεία: Το παιδί αύριο θα επέστρεφε από το ίδρυμα στη μητέρα του!

«Πρόκειται για μια τραγική ιστορία. Το παιδάκι ήταν ένας άγγελος. Μαζί με τη μητέρα δώσαμε έναν τρομερό αγώνα για να πάρουμε την επιμέλεια και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού βγήκε και αύριο το παιδί θα ήταν με τη μαμά του», δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «όλοι είμαστε συγκλονισμένοι με τον θάνατό της. Η μητέρα άλλαξε δουλειά για να μπορέσει να τη φροντίσει, διαμόρφωσε το σπίτι κατάλληλα. Ήταν εντελώς μόνη σε όλη αυτή την προσπάθεια, χωρίς οικονομική βοήθεια. Κι όμως... Καταφέραμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και να πάρει την επιμέλεια».

Τι συνέβη και πήγε χθες στο νοσοκομείο το παιδί

Η δικηγόρος της μητέρας, αναφερόμενη στη χθεσινή επίσκεψη του παιδιού στο Ιπποκράτειο, είπε πως «χθες, από όσο μας ενημέρωσαν -σήμερα το πρωί-, το παιδί εμφάνισε ανεπάρκεια λόγω επιπλοκής από τις αμυγδαλές της και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου του χορηγήθηκε αγωγή και γύρισε πάλι στο ίδρυμα. Σήμερα, μας ενημέρωσαν ότι παρουσίασε έντονη δυσχέρεια στο αναπνευστικό. Έγινε προσπάθεια από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να την επαναφέρει, αλλά δεν πρόλαβαν και το παιδί, δυστυχώς, κατέληξε».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης, το παιδάκι μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι γιατροί συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επανέλεγχο σε 10 ημέρες και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης.

Μετά τις εξετάσεις, το παιδί επέστρεψε στο δημοτικό βρεφοκομείο και σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

Θα διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό με εντολή Πλεύρη

Σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με συνέπεια το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Θα αναζητηθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού, και με τη σειρά του το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

1 σχόλιο:

  1. Σίγουρα οι γιατροί δεν αφήνουν κανέναν λόγω του χρώματος του να πεθάνει... όμως η ηλίθια τοποθέτηση αυτής της μάνας για δήθεν ιατρική αμέλεια επειδή το παιδί της ήταν μαύρο νομίζω μας ξεπερνάει όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News