Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΕΜΥ: Εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - «Πυκνό χιόνι» προβλέπει ο Αρναούτογλου


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού θα εκδώσει την Παρασκευή (3/2) η ΕΜΥ, σύμφωνα με τον διευθυντή της, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως φαίνεται, όλο και πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια αλλαγή στον καιρό το αμέσως προσεχές διάστημα, με τους περισσότερους μετεωρολόγους να το προσδιορίζουν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, γίνεται λόγος για χιόνια και εντός Αττικής.

Mετά τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τη σκυτάλη πήρε ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος στην ανάρτησή του έδωσε 10+1 περιοχές της Αττικής όπου τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν χιονοπτώσεις.

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook, στην οποία κάνει λόγο για πυκνές χιονοπτώσεις από την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Στη νέα του δημοσίευση, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου (4/2) και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη (7/2).

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού από το Σάββατο 4 μέχρι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας καιρού της ΕΜΥ και συγκεκριμένα για το διάστημα μεταξύ Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου και Τετάρτης 8 του μήνα, η πρόγνωση του καιρού έχει ως εξής:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα κεντρικά. Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας χιονοπτώσεις, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, όπου από το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 με 9 Μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο, της τάξεως των 6 βαθμών.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός. Ολικός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις, οι οποίες την Τετάρτη στα βόρεια θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια-παράκτια τμήματα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βοριάδες στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες με την ίδια ένταση.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, πρόσκαιρα στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες της Τρίτης έως 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ολικός παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News