Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια, αλλά δεν ξέρουμε πως κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα»


Σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ» στη Λάρισα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην καταδίκη του Νίκου Παππά λέγοντας: Αναρωτιέμαι: θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα κιόλας ο στενότερος συνεργάτης τους κ. Παππάς κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος στο ειδικό δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος; Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε. Του απαντώ: ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα και ομόφωνα τον στενότερο συνεργάτη του. Για παράβαση καθήκοντος το πιο ατιμωτικό έγκλημα για έναν δημόσιο λειτουργό. Τον κρατά στα ψηφοδέλτια αλλά δεν ξέρουμε πως κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα. Θα το μάθουμε κι αυτό.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε: «Από την Θεσσαλία, από το κέντρο της χώρας όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της Άνοιξης». Στέλνετε από εδώ το σύνθημα για δεύτερη εντολή στην προκοπή. Για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την ισχυρή ΝΔ.

Και συνέχισε: Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε μαζί πολλά αλλά μας περιμένουν περισσότερα και καλύτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε αναφορά στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι μαζί μπήκαν στην πολιτική με πολλούς άλλους το 2004.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι πολίτες που γνώριζαν και πίστεψαν τη ΝΔ ακόμα και αν δεν ψήφισαν ΝΔ στο παρελθόν θα το πράξουν τώρα. Είμαστε ένα κόμμα αλλά όχι μόνο ένα χρώμα. Ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρό τιμόνι. Θέλω να μετρήσουμε μαζί τα εμπόδια και τις δυσκολίες που κληθήκαμε να ξεπεράσουμε, είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις κρίσεις που προηγήθηκαν.

Ποτέ καμία κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες δυσκολίες και τόσες κρίσεις όσο η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μέσα σε όλα αυτά τα ταραχώδη γεγονότα κρατήσαμε ασφαλές το εθνικό σκάφος και μετατρέψαμε κρίσεις σε ευκαιρίες.

Δεν έλειψαν, είπε ακόμα και λάθη και καθυστερήσεις και πρώτος εγώ τα αναγνώρισα. Τα λάθη γίνονται πείσμα για να τα διορθώνουμε, τόνισε. Είμαστε μια καλή κυβέρνηση που προχωρά ίσως και με αστοχίες αλλά ποτέ δεν θα γίνουμε μια άστοχη κυβέρνηση. Αντίπαλός μας κομματικός μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά βασικός μας αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός.

Τα Πανεπιστήμιά μας επιλέγουν τις βιβλιοθήκες της μάθησης και όχι τις βαριοπούλες της βίας

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου και ειδική αναφορά στα 43,5 δις που δόθηκαν για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου την περίοδο του κορονοϊού. Και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να προσθέσουν τα 13 δις που υψώθηκαν ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση.

Κόντρα στις Κασσάνδρες καταφέραμε και συγκρατήσαμε τις τιμές του ρεύματος, δώσαμε ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα. Ήταν μέτρα στοχευμένα και αποτελεσματικά. Έκανε επίσης αναφορά στο Καλάθι του Νοικοκυριού το οποίο χλευάστηκε από την αντιπολίτευσης. Τώρα έρχεται το Market Pass που θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε οικογένειας έως το καλοκαίρι. Τα έλεγαν οι αντίπαλοί μας ψίχουλα. Έχουν ήδη εγκριθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια αιτήσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομία λέγοντας ότι η χώρα παρουσιάζει από τους πιο ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και μείωση της ανεργίας και είμαστε ελεύθεροι από κάθε μνημονιακή εποπτεία. Μόνοι μας καθορίζουμε την τύχη μας ως λαός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι έτσι θα μπορεί να διανεμηθεί ο πλούτος ο οποίος προέρχεται από το προϊόν της ανάπτυξης για να στηριχθούν κοινωνικές πολιτικές. Όπως στην υγεία που διπλασιάσαμε τις ΜΕΘ. Εδώ, στη Θεσσαλία, είχατε 39 μονάδες πριν τον κορονοϊό σήμερα έχετε 62 λειτουργικές μονάδες και παιδιατρικές που θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους σύντομα, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης αναφορά στον ψηφιακό ιατρικό φάκελο και τις προληπτικές εξετάσεις για όλες και για όλους.

Στην Παιδεία θύμισε ότι διδάσκονται αγγλικά στο νηπιαγωγείο. Κάποτε είχαμε αντιδράσεις για τα πρότυπα σχολεία. Τώρα έχουμε αντιδράσεις από την δήθεν προοδευτική αριστερά γιατί δεν φτιάχνουμε γρήγορα πρότυπα σχολεία. Αναφορά έγινε από τον πρωθυπουργό και στις 25.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών. Τα Πανεπιστήμιά μας επιλέγουν τις βιβλιοθήκες της μάθησης και όχι τις βαριοπούλες της βίας.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι αναστηλώνεται η διεθνής θέση της χώρας . Από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία η Ελλάδα ταξιδεύει στο πρώτο βαγόνι, είπε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα στέκεται φρουρός των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. Ήταν Σαββατοκύριακο Καθαράς Δευτέρας το 2020 όταν δεχθήκαμε απρόκλητη εισβολή από την Τουρκία. Υπερασπιστήκαμε τα εθνικά μας σύνορα και τα ευρωπαϊκά. Υλοποιήσαμε μια δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, είπε ακόμα.

Μεταναστευτικό

Πριν από 4 χρόνια στο έδαφός μας βρίσκονταν 92.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες. Σήμερα φιλοξενούνται μόνο 15.000 και όλοι σε σύγχρονες δομές.

Και επειδή συχνά οι δήθεν προοδευτικοί της Αριστεράς μας κατηγορούν για έλλειψη ανθρωπισμού θα σταθώ σε αυτά που κάναμε για τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Τα βρήκαμε σε άθλια κατάσταση και τώρα τα περισσότερα είναι κοντά στους δικούς τους.

Ο πρωθυπουργός έκανε και αναφορά στην αμυντική θωράκιση της χώρας αλλά και στην στήριξη των ενστόλων. Είναι το ελάχιστο ευχαριστώ που μπορούμε να τους πούμε.

«Τα εθνικά χωρικά ύδατα έχουν ήδη επεκταθεί στα 12 μίλια στο Ιόνιο», είπε και πρόσθεσε: Αυτή η κυβέρνηση μετά από μια 10ετια αδράνειας ξεκίνησε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, δυτικά της Κρήτης.

Έκανε αναφορά και στις αμυντικές συνθήκες με τις ΗΠΑ και την Γαλλία και όπως είπε το διαπίστωσε στις συζητήσεις με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Η Ελλάδα είναι ο αξιόπιστος εταίρος, πόλος σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αλεξανδρούπολη μεταβάλλεται σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Για την Τουρκία ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα έδειξε περίσσευμα ανθρωπισμού. Σταθήκαμε δίπλα τους σαν καλοί γείτονες.

«Σε αυτούς που μας έλεγαν ότι θα έρθουν νύχτα, εμείς τους είπαμε εμείς ήρθαμε νύχτα για να σας βοηθήσουμε».

Αλλά τόνισε: «Μην αμφιβάλλετε ότι παραμένουμε απέναντι σε κάθε απειλή της απρόβλεπτης ηγεσίας της. Είμαστε ειλικρινείς αλλά όχι αφελείς, προχωράμε στο αύριο χωρίς να ξεχνάμε το χθες. Ξέρουμε ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές που είναι αδιαπραγμάτευτες για την χώρα μας».

Οι 4 στόχοι για την επόμενη 4ετια

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι ο κεντρικός στόχος της επόμενης 4ετιας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί.

Ο δεύτερος μια Ελλάδα πιο ανθρώπινη με αξιοπρεπή υγεία και δωρεάν εξετάσεις για όλους.

Ο τρίτος στόχος είπε ότι είναι μια κοινωνία ψηφιακή και πράσινη. Η ψηφιακή επανάσταση τώρα ξεκίνησε και η ενέργεια θα παράγεται από τον άνεμο και τον ήλιο.

Τέταρτος στόχος μια πατρίδα υπερήφανη και μέσα και έξω από τα σύνορά της.

Δείτε την ομιλία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News