Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Δ. Σταμενίτης για το θέμα των διακατεχομένων


Νομοθετική πρόταση για τις περιπτώσεις του Νομού Πέλλας - Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τοποθετήθηκε την Πέμπτη 16.02.2023 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, λοιπές διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».

Ο Βουλευτής σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει προκειμένου στο σχέδιο νόμου να συμπεριληφθούν όλες οι περιπτώσεις των πολιτών του Νομού Πέλλας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επανέλαβε την πρόταση του να συμπεριληφθεί ειδική πρόβλεψη για τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή των ιδιωτών ύστερα από υπόδειξη των Κρατικών Αρχών και αφορούν μαζικές εγκαταστάσεις εξαιτίας ιστορικών γεγονότων (πχ. εγκατάσταση προσφύγων, μετεγκατάσταση πληθυσμών λόγω πυρκαγιάς κτλ.), τα οποία αποδεικνύονται από έγγραφα και στοιχεία Δημοσίων Υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι στην πρόταση του κ. Σταμενίτη ανταποκρίθηκε θετικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα ρυθμιστεί το ζήτημα των μαζικών εγκαταστάσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ύστερα από υπόδειξη των κρατικών αρχών.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του επισήμανε και ορισμένες άλλες παρατηρήσεις, που σχετίζονται με το ποσοστό μείωσης της εξαγοράς ανά περίπτωση ενώ ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για το γεγονός ότι ήδη κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσε σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Έδεσσας και τους εκπροσώπους των ίδιων των ενδιαφερομένων έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο, όπως η απάλειψη της εξαίρεσης των Βακουφικών (αφορά την περιοχή του Καραμάν) ή η προσθήκη της ιδιότητας «εμπορική» για τη χρήση των ακινήτων.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα από τη Βουλή.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News