Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δ. Μπίνος: Πρόταση για ονοματοδοσία του Αγροτικού Ιατρείου Προμάχων προς τιμήν του αείμνηστου Ιατρού Γεωργίου Κίμογλου


Διαβάστε την ανάρτηση του Δημήτρη Κίμογλου:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Δημήτρη Μπίνο για την χθεσινή του πρόταση αλλά και υπενθύμιση προς το δημοτικό συμβούλιο αλλά και το προεδρείο στην Αριδαία να ονομαστεί το αγροτικό ιατρείο προμαχών Γεώργιος Κίμογλου προς τιμήν του αείμνηστου Ιατρού Γεωργίου Κίμογλου.

Ο πατέρας μου και ιστορικός ιατρός της Αλμωπίας Γεώργιος Κιμογλου υπηρέτησε για περισσότερα από 40 χρόνια την ιατρική δίνοντας μάχη κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες στο χωριό πρόμαχοι αλλά και σε ολόκληρη την Αλμωπία, με εθελοντική προσφορά με ήθος, αγάπη και προσπάθεια να βοηθήσει αρρώστους συνανθρώπους με τα ελάχιστα μέσα που διέθετε την δεκαετία του 50 του 60 του 70 και του 80 Βοηθώντας ακόμα και ανθρώπους όπου η ασθένεια τους εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα στέλνοντας στους στο εξωτερικό με εράνους αλλά και δύσκολο προσωπικό αγώνα.

Ενας γιατρός που ήταν 24 Ώρες το εικοσιτετράωρο στο πλευρό του κάθε ασθενή υπερβαίνοντας κυριολεκτικά τον εαυτό του.

Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια από το χαμό του μέσω του τοπικού Ειδησεογραφικό site έχουμε κάνει αυτή την πρόταση της ονομασίας πολλές φορές η οποία δυστυχώς Έμεινε στον «αέρα» διότι ουδείς ασχολήθηκε.

Το προεδρείο, χθες, στην πρόταση του κ. Δημήτρη Μπίνου ανέφερε ότι δεν τους έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση.

Θεωρώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι περιττές οι επίσημες προτάσεις, είναι κάτι που συζητιέται εδώ και τέσσερα χρόνια και τυχαίνει η συγκεκριμένη δημοτική αρχή να είναι και από το χωριό που ήταν ο πατέρας μου ιατρός και θα έπρεπε να Λειτουργήσουν αυτοβούλως.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν ντροπή να το ζητήσω εγώ να τιμηθεί ο πατέρας μου, είναι κάτι που δεν πρόκειται να το κάνω όσο και να το θέλω.

Απλά όλο αυτό το κάνω για να υπάρχει κάπου εκεί το όνομα του στο χωριό και να μαθαίνουν τα νέα παιδιά που δεν τον γνώρισαν ότι κάποια στιγμή πέρασε από κει ένας Άνθρωπος που τους αγάπησε τους φρόντισε…και με αυτό τον τρόπο απλά τον τιμούν κι αυτοι.

Ένας εξαιρετικά ευγενής άνθρωπος, ταπεινός, ένας άνθρωπος πρότυπο που άφησε την δική του Άυρα και την δική του σφραγίδα ειδικά στο χωριό και στην περιοχή που αγάπησε τους προμάχους Αλμωπίας.

Ένας πραγματικός Ιατρός, όπως θα έπρεπε να είναι όλοι, που τίμησε το λειτούργημα του και γι’ αυτό έχει μείνει ανεξίτηλος και στις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν αλλά και στη δικιά μου που είχα την τιμή να είναι πατέρας μου.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News