Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Κραδασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ με το «φάλτσο» Πολάκη


Η νέα «μπαλoθιά» του Παύλου Πολάκη, για την υποψηφιότητα του φίλου του, σύμφωνα με πηγές από την Κρήτη, Μιχάλη Χαιρετάκη, σήμανε συναγερμό στην Κουμουνδούρου. Η οργισμένη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν μονόδρομος. Τι θα γινόταν αν κάθε υποψήφιος «εκβίαζε» το κόμμα για να μπει ο δικός του άνθρωπος στις λίστες; Κανείς δεν υπερασπίστηκε τον βουλευτή Χανίων και το κλίμα που προκλήθηκε από την ανάρτησή του, τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δέχτηκε, τον οδήγησαν πολύ γρήγορα στην αναδίπλωση.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο Παύλος Πολάκης είχε καταφέρει με τις έρευνες που έκανε για τα οικονομικά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να «σβήσει» προηγούμενες «παρεμβάσεις του πληκτρολογίου», που είχαν φέρει σε αμηχανία τον ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο «φάλτσο», όμως, ήρθε να θολώσει το μήνυμα της ανανέωσης και της αμφίπλευρης διεύρυνσης των ψηφοδελτίων που επιχείρησε να περάσει ο πρόεδρος μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως πλέον ο Μιχάλης Χαιρετάκης «κάηκε» και σίγουρα δεν θα είναι το έκτο πρόσωπο του ψηφοδελτίου στα Χανιά που μένει ακόμη κενό. Κάποιοι βλέπουν πως κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία θα βγει ο Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Πολάκης το 2019 πήρε την έδρα με 15.443 ψήφους, με τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης να ακολουθεί και να μένει εκτός Βουλής με 11.650 σταυρούς. Ο Μιχάλης Χαιρετάκης είχε καταταγεί τέταρτος λαμβάνοντας 5.148 ψήφους. Οι πιο «καχύποπτοι» στην Κουμουνδούρου εκτιμούσαν πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επιθυμούσε την επανάληψη αυτού του σκηνικού. Η αρχική εισήγηση πάντως φέρεται πως περιείχε το όνομα του κ. Χαιρετάκη στη λίστα του κόμματος.

Μίνι επεισόδιο

Εκτός από την Κρήτη, μίνι επεισόδιο καταγράφηκε και στην Κοζάνη. Ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πέρασε τελικά από την έγκριση της επιτροπής ψηφοδελτίων. Με ανάρτηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γράφοντας, μεταξύ άλλων, πως αποσύρει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος: «Οι λόγοι που με οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση έχουν να κάνουν με αρχές και πρακτικές που στοχευμένα υιοθέτησε η Επιτροπή Συγκρότησης των ψηφοδελτίων για την περίπτωσή μου».

Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Παντελής Κυπριανός ήταν ένα ακόμη πρόσωπο που δεν πήρε το πράσινο φως να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία, εκφράζοντας και αυτός την ενόχλησή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενστάσεις υπήρξαν και για τον Παύλο Τονικίδη στο Κιλκίς, με μία θέση στη συγκεκριμένη περιφέρεια να έχει μείνει ανοιχτή μέχρι στιγμής. Ορισμένες επιφυλάξεις εκφράστηκαν, όμως ξεπεράστηκαν και τελικά μπήκε στη λίστα της Εύβοιας ο Συμεών Κεδίκογλου. Ο λόγος ήταν η διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί 2.000 εκπαιδευτικοί επί θητείας του στο υπουργείο Παιδείας το 2013. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζήτηση υπήρξε και για τον πρώην δήμαρχο Σύρου, Γιώργο Μαραγκό, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια, αφού θα συμμετάσχει κανονικά στην εκλογική διαδικασία. Για εξαιρετικά μικρής έκτασης και συνηθισμένες μικροδιαφωνίες, που πάντα υπάρχουν κατά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, κάνουν λόγο από την Κουμουνδούρου.

«Σκληρό ροκ»

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει την πρότασή του για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε το market pass ως αργοπορημένο ημίμετρο προεκλογικού χαρακτήρα. Η Πόπη Τσαπανίδου έβαλε κατά της κυβέρνησης ζητώντας ευθεία τοποθέτηση για την πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. «Θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης την κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ενώ κατηγορείται από τις αρχές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος;» ανέφερε.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News