Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Νέος ισχυρός σεισμός στην Τουρκία - 6,4 Ρίχτερ «χτύπησαν» στα σύνορα με τη Συρία


Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19:04 (ώρα Ελλάδας) στην Αντιόχεια της Τουρκίας.

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 75 χλμ. της Λατάκιας στη Συρία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 2 χλμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Ντεφνέ του Χατάι και έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες.

Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 20:07 ώρα Τουρκίας σημειώθηκες και δεύτερος σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, αυτή τη φορά στην περιοχή Samandag του Χατάι, με το εστιακό βάθος να προσδιορίζεται στα 7 χιλιόμετρα.

Τουρκία: Οδηγίες των Αρχών να μείνουν μακριά από τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές

Αναφέρθηκε ότι τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές στους πρώτους σεισμούς κατέρρευσαν και σκόνη έχει καλύψει την περιοχή.

Μετά τους σεισμούς της Δευτέρας, η Τούρκικη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους κατοίκους να μην εισέλθουν στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

«Μην εισέρχεστε στις κατεστραμμένες κατασκευές στη μετασεισμική περιοχή. Μην μένετε γύρω από επικίνδυνα κτίρια. Ενημερωθείτε από επίσημες πηγές για ακριβείς πληροφορίες», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News