Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Εκλογές 2023 - ΠΕΛΛΑ: Αυτοί θα είναι υποψήφιοι με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ


Στην τελική ευθεία για τις εκλογές εισέρχεται η χώρα. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου 2023.

Ως εκ τούτου, τα κόμματα εντείνουν την πολιτική και προεκλογική τους κινητοποίηση με μπροστάρηδες τους υποψηφίους τους. Στο μεγαλύτερο βαθμό τους, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων έχουν καταρτιστεί και οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν επισήμως ανακοινωθεί.

«Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πέλλα - Αυτοί θα είναι οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι


Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ «κλείδωσαν» στην πλειονότητα τους και μένει ένα μικρό ποσοστό, κάτω του 10%, που δεν έχει οριστικοποιηθεί, με την τελική «πινελιά» να μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Το οποίο σημαίνει ότι το αργότερο ως την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες στην ΝΔ με τα ψηφοδέλτια, αν και εφόσον οι εκλογές διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, που θεωρείται και η επικρατέστερη ημερομηνία.

Σε επίπεδο Π.Ε. Πέλλας, φαίνεται πως τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των τριών εν ενεργεία Βουλευτών -Γιώργου Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη. Εκ νέου υποψήφιες αναμένεται να είναι οι δύο πολιτεύτριες της ΝΔ Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Νίκη Ποζίδου. Για τη θέση που απομένει, όλα δείχνουν πως έχει «κλειδώσει» ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος εκτός απροόπτου θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα είναι υποψήφιος.

Ουσιαστικά, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος θα είναι ίδιο με τις προηγούμενες εκλογές, με μόνη διαφορά την αντικατάσταση του Στάθη Φουντουκίδη (ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας), από τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου.

Ώρα «μηδέν» για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία η οποία άναψε το πράσινο φως για την τελική έγκριση τους από την Κεντρική Επιτροπή.

Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων παρουσίασε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας περίπου το 80% των εκλεκτών για τη μάχη των εκλογών στα οποία φυσικά περιλαμβάνονται όλοι οι νυν βουλευτές του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia News, για την Π.Ε. Πέλλας τα τέσσερα πρόσωπα που «κλείδωσαν» είναι τα εξής:

- Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από Γιαννιτσά

- Γιάννης Σηφάκης, πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από Αλμωπία

- Εύη Δάντση, Μηχανικός Πολεοδόμος με καταγωγή από την Άρνισσα

- Σοφία Σταυρίδου, Αγρότισσα από την περιοχή της Σκύδρας

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα


Ανακοινώθηκαν τα έξι πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Πέλλας.

Δείτε τα ονόματα:

- Αλεξανδρίδου Ραχήλ, Δικηγόρος

- Ζαρογουλίδης Παναγιώτης, Φαρμακοποιός - Διαμεσολαβητής

- Νουσηκύρου Αλκιβιάδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

- Ξυλουργίδης Αντώνιος, Δικηγόρος

- Παπαδάκη Κυριακή, Σύμβουλος Αγροτικών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

- Τσαλταφερίδης Απόστολος, Έμπορος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας

Η παρουσίαση του βουλευτικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Π.Ε. Πέλλας


Με μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ με θέμα: «Το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε. Πέλλας».

Την κεντρική παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο γραμματέας της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ Καλαϊτζής Μιχάλης. Κλείνοντας παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Π.Ε. Πέλλας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε: «Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Πέλλα απαρτίζεται από άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στο μετερίζι των αγώνων εδώ στην περιοχή. Από εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, συνδικαλιστές σε σωματεία και μαζικούς φορείς του κινήματος. Μπροστά και στις εκλογές η δύναμη που θα πάρει το ΚΚΕ μπορεί να ενισχύσει τον λαό πολλαπλά, γιατί δεν είναι συγκυριακή, δεν αλλάζει μετερίζι, παραμένει σταθερή, με σκοπό να δυναμώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι διεκδικήσεις τους!!! Καλή δύναμη σε όλους και όλες».

Αναλυτικά οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Π.Ε. Πέλλας είναι οι εξής:

Κουτούφης Φάνης, 44 ετών, αγρότης- πωλητής λαϊκών αγορών από τα Γιαννιτσά. Απόφοιτος του τμήματος φυτικής παραγωγής, της σχολής τεχνολόγων γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας. Γραμματέας του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης «η Ομόνοια». Διετέλεσε μέλος της διοίκησης του σωματείου πωλητών λαϊκών αγορών του Δήμου Πέλλας.

Παπαδοπούλου Ελένη, 27 ετών, ψυχολόγος από τον Εξαπλάτανο Αλμωπίας. Απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στο ποινικό δίκαιο και τις εξαρτήσεις της νομικής σχολής του ΑΠΘ. Μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΕΣΥΝ και μέλος του πανδημοκρατικού συλλόγου γυναικών του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Παπαδοπούλου Ολυμπία, 58 ετών, συνταξιούχος από τα Γιαννιτσά. Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στα Γιαννιτσά. Μέλος του Δ.Σ. του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ του νομού Πέλλας.

Σουμελίδης Γιάννης, 56 ετών, αγρότης από το Μαυροβούνι Σκύδρας. Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Σκύδρα. Μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου του μπλόκου Γυψοχωρίου.

Τσιτσάγγας Μπάμπης, 56 ετών, λογιστής από την Έδεσσα. Απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Έδεσσα.

Χατζηβασιλειάδου Καίτη, 45 ετών, λογίστρια από τα Γιαννιτσά. Απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών.

3 σχόλια:

  1. η πελλα θελει Γιαννη Ανδριτσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά όλοι οι κύριοι είναι διακοσμητικά στοιχεία στο στέγαστρο των 300. Θα προτιμούσα να ήταν 200 και ουσιαστικοί. Βάλτε με το μυαλό σας πόσα έξοδα θα γλιτώσει το κράτος.
    ΥΓ Σταύρο βρίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι οι ιδιοι από ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΈΛΕΟΣ Ρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News