Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Σοκ στη Γαλλία: 16χρονος μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 50χρονη καθηγήτρια μέσα στην τάξη


Τραγωδία στο καθολικό λύκειο του Αγίου Θωμά Ακινάτη του Σεν-Ζαν-ντε-Λυς στη Γαλλία όταν ένας 16χρονος μαθητής μπήκε σε μία τάξη την ώρα του μαθήματος και σκότωσε με μαχαίρι μια 50χρονη καθηγήτρια ισπανικής γλώσσας. «Επιβεβαιώνω ότι υπήρξε επίθεση με μαχαίρι και ότι το θύμα υπέκυψε» δήλωσε ο εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ.

Ο μαθητής συνελήφθη και γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανήλικο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ο οποίος σκότωσε την καθηγήτριά του επειδή, όπως είπε, τον καθοδήγησε μία φωνή.

Επιτόπου έχουν μεταβεί ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ, αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την συντριβή της γαλλικής κυβέρνησης για το τραγικό συμβάν.

Οι μαθητές του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Πυρηναίων, αποχώρησαν το μεσημέρι από το σχολείο αφού για προληπτικούς λόγους έμειναν κλεισμένοι στις τάξεις τους για δυο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News