Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας


Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, έπειτα από το περιεχόμενο φακέλου της έρευνας της ΑΔΑΕ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Μετά από όσα έχουν αποκαλυφθεί, επειδή η Ελλάδα θέλουμε να είναι Δημοκρατία, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει στη θέση της. Για αυτούς τους λόγους υποβάλλουμε πρόταση μομφής. Για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της διαφάνειας. Ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις. Η Βουλή θα αναγκαστεί να αποφασίσει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο κλείσιμο της ομιλίας του όπου ανακοίνωση την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Για την πατρίδα, την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, τους πολίτες, έρχεται κάποτε μια κρίσιμη ώρα, που καλούνται να πάρουν μια σαφή θέση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σε μια τέτοια στιγμή βρισκόμαστε σήμερα», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι οι τύχες της χώρας βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης «όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας».

Τόνισε ότι «κανείς και καμιά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο κάποιους έγκριτους συνταγματολόγους αλλά αφορά τη ζωή των ανθρώπων. Σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη της πιο εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα μετά το 1974».

Είπε ότι «δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε “στόχους” κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου. Ενός εγκληματικού δικτύου, θα έλεγα εγώ. Που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους».

Πρόσθεσε ότι «το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου».

5 σχόλια:

  1. ΕΣΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΨΗΦΟ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το Δελφινάριο συριζα συνεχίζει την κωμωδία, ο Ραμος εδωσε την εμπιστευτικη χα...χα... εκθεση στον Τσιπρα που την εχουν φυσικα η ΑΥΓΗ και το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΧΩΡΙς ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Τ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗς ΣΑΚΟΥΛΕς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα μας πεις Αλεξη για την ΜΚΟ με την υποθεση της Μαριας του Εβρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξεκινησα να διαβαζω την ομιλια του Τσιπρα στης δυο σειρες την παρατησα, τοξικοτητα φουλ, ειπα την κυρα Σοφια ν ανεβει κρεβατοκαμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέτρησα τέσσερα σχόλια και τα τέσσερα από ΝΔκρατες, εκτός και αν δεν παραδέχονται ούτε και αυτό οι ίδιοι διότι είναι κάτι σύνηθες σε ΝΔκρατες.ο 7:00 μιλά για τοξικότητα (χαχα) ενώ στο σχόλιο και τα άλλα των δικών του δεν διακρίνεται καμία τοξικότητα (χαχαχ)για παρακολουθήσεις μιλά ο Τσίπρας για την Μαρία του Έβρου λέει ο από κάτω, κοινώς ότι να ναι.Θα ήθελα να ήξερα σας πληρώνουν και είστε τόσο πορωμενοι με τον καθένα πράσινο κόκκινο κίτρινο, σάς αρέσει το βιοτικό επίπεδο,το μορφωτικό επίπεδο,το επαγγελματικό, σάς αρέσει αυτή η κοινωνία πού διαμορφώνεται με τέτοιους χαρτογιακαδες που δεν τούς ενδιαφερει το μέλλον ούτε της Ελλάδας ούτε των πολιτών της ούτε των παιδιών μας.Αν ναι είστε σχιζοφρενεις και ανώμαλοι,ε με ανώμαλους δεν μιλάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News