Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Ριζότο μανιταριών


Για να τους εκπλήξετε όλους στο τραπέζι

Υλικά

- 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ή όσο χρειάζεται

- 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο

- 500 γρ. μανιτάρια portobello, σε λεπτές φέτες

- 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες

- 2 μέτρια κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους

- 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο

- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 4 κ. σ. βούτυρο

- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

- 1/3 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 2

Ζεστάνετε, επίσης, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια πορτομπέλο και τα λευκά μανιτάρια- μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και τα υγρά τους σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3

Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ρύζι- μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το ρύζι να καλυφθεί από το λάδι και να αποκτήσει χλωμό, χρυσαφί χρώμα, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίξτε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το ρύζι. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και το ρύζι να είναι τρυφερό, αλλά σταθερό στο δάγκωμα, περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Βήμα 5

Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τα μανιτάρια και τα υγρά τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News