Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Πέλλα: Εφοδιαστείτε με αντιολισθητικές αλυσίδες - Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια


Ο καιρός αγριεύει στη Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τις βροχές που πρόκειται να έρθουν από το απόγευμα και μετά.

Σε ύφεση βρίσκονται σήμερα τα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει από το απόγευμα το επόμενο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και χιόνια, που θα διαρκέσουν ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, η διαδικασία των αποκαταστάσεων στις περιοχές που επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «επιτροπές μηχανικών επισκέπτονται τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας όπου σημειώθηκαν πλημμύρες, για την κρατική αρωγή» ενώ συγκεκριμένα «μεταβαίνουν στο νομό Πέλλας για να ελέγξουν τις ζημιές και να ξεκινήσουν να συντάσσουν τις καταστάσεις για τις αποζημιώσεις».

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, μηχανήματα έργου εκτελούν εργασίες αποκαταστάσεων από τις πλημμύρες στην Σκύδρα, την Αλμωπία και τα Γιαννιτσά καθώς και στο Κιλκίς (στη Γρίβα και την Καστανερή), αλλά και στην Πιερία (στην Καρίτσα και τη Λεπτοκαρυά). Καθαρισμοί από την περιφέρεια γίνονται και στην Ημαθία στο Ρέμα Κρασοπούλου.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη ξεκινήσει από την Περιφέρεια οι αποχιονισμοί στις περιοχές των χιονοδρομικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ υπάρχει επάρκεια αλατιού στις αποθήκες που βρίσκονται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. «Στις αποθήκες υπάρχουν περίπου 6.500 τόνοι αλάτι σε όλη την Κεντρική Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιάδης και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα έργου είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή ενώ διενεργήθηκε έλεγχος σε όλα τα εργοτάξια σε όλους τους νομούς.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων ανέφερε ότι το απόγευμα θα ξεκινήσει βροχόπτωση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, όχι όμως με τη σφοδρότητα που καταγράφηκε χθες. Ωστόσο αύριο αναμένεται να εκδηλωθούν και αρκετές χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο ως τα 300 με 400 μέτρα. Οι περισσότερες, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορούν ορεινά τμήματα, όπως δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι και στον Χορτιάτη απόψε το βράδυ, κατά τη διάρκεια της νύχτας και όλη τη μέρα αύριο, με ύφεση των φαινομένων την Παρασκευή το μεσημέρι.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ενόψει του επόμενου κύματος κακοκαιρίας, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα από απόψε το βράδυ μέχρι την Παρασκευή. Όπως τόνισε, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν τα οχήματά τους εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες σε περιοχές όπου μπορεί να εκδηλωθεί παγετός τις πρωινές ώρες. Σημείωσε, τέλος, ότι θα πρέπει να αποφεύγουν να κινούνται σε ιρλανδικές διαβάσεις κατά τη διάρκεια σφοδρών βροχοπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News