Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Έρχονται χιόνια! Σε επιφυλακή ο Δήμος Αλμωπίας - Οδηγίες για τους πολίτες


Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα ξεκινήσουν από σήμερα Τετάρτη 25/01/2023 έως και Πέμπτη 26/01/2023, με αναμενόμενες χιονοπτώσεις στα ορεινά του Δήμου Αλμωπίας.

Ο μηχανισμός του Δήμου Αλμωπίας έχει προβεί σε προμήθεια άλατος στα ορεινά σχολεία του Δήμου και βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, με τα μηχανήματα και το προσωπικό να βρίσκονται σε εγρήγορση και με επαρκή ποσότητα άλατος.

Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ωστόσο συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά κατά τις μετακινήσεις τους.

Τα τηλέφωνα όπου μπορείτε να απευθύνεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι τα εξής:

Δήμος Αλμωπίας: 2384023215, 2384350205 & 2384350222

Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας: 2384021111

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας: 2384025422

Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, ο Δήμος Αλμωπίας συμβουλεύει τους δημότες να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου του προορισμού τους. Αν υπάρχει δηλαδή χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κτλ.

2. Να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους έτσι, ώστε να μην συμπίπτουν με τις ώρες αιχμής των καιρικών φαινομένων.

3. Εάν μετακινούνται πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.

Τέλος ,συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχει παγετός, καθώς και στους πεζούς να τηρούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://www.gscp.gr.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News