Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Δ. Σταμενίτης: «Στη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τα διακατεχόμενα»


«Ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά δεκάδες πολίτες του Νομού Πέλλας»

Στη δημόσια διαβούλευση δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το σχέδιο νόμου, με τις προτεινόμενες διατάξεις επιχειρείται η επίλυση ενός διαχρονικού κοινωνικού προβλήματος που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατεχομένων δημόσιων ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών. Προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου της διαδικασίας εξαγοράς των ακινήτων αυτών από πρόσωπα που τα κατέχουν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του σχεδίου νόμου.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη και για την περιοχή του Νομού Πέλλας καθώς φέρνει πολύ κοντά την επίλυση ενός τεράστιου προβλήματος που ταλαιπωρεί για πολλά χρονιά δεκάδες πολίτες της περιοχής μας.

Στο διάστημα της διαβούλευσης θα εξεταστούν οι προβλέψεις του σχεδίου νόμου και εκεί θα μπορέσουμε να υποβάλουμε προτάσεις για τυχόν παραλείψεις ή να επισημάνουμε σημεία που χρήζουν τροποποίησης.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει τον δρόμο για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, έχω ζητήσει μια οριστική και ρεαλιστική λύση και βρίσκομαι σε απόλυτη συνεργασία με τους συμπολίτες μου που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα. Μας προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News