Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Κορονοϊός: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στις 12:00 για την Κίνα


Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ενώ ήδη οι Βρυξέλλες έχουν κάνει τις πρώτες συστάσεις για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Θάνο Πλεύρη.

Σήμερα Πέμπτη (5.1.2023) στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για τις συστάσεις της ΕΕ και τις αφίξεις από την Κίνα.

Σημειώνεται πως ύστερα από μια κρίσιμη συνεδρίαση του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων της Κομισιόν οι Βρυξέλλες προχώρησαν σε ισχυρή σύσταση προς τους ταξιδιώτες από την Κίνα, να κάνουν τεστ κορονοϊού 48 ωρών πριν ταξιδέψουν και να φορούν μάσκα.

Όπως αναφέρει το Associated Press, «η ΕΕ αναφέρει ότι τα 27 κράτη – μέλη “ενθαρρύνονται έντονα” να επιβάλουν προ της αναχώρησης επιβατών από την Κίνα, τεστ COVID-19».

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στο Βέλγιο

Την ίδια ώρα, το Βέλγιο έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ένα νέο μέτρο, που θα επιβάλλει την επίδειξη αρνητικού τεστ κορονοϊού για όσους εισέρχονται στη χώρα με απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News