Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας - Τι ζητούν οι αγρότες


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. αγρότες και εκπρόσωποι από τον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας, οι οποίοι συζήτησαν με την Διευθύντρια κ. Μαρία Παππά τα θέματα που αφορούν τόσο τις ζημιές που προκλήθηκαν τη φετινή παραγωγική σεζόν, όσο και προηγούμενων ετών, καταθέτοντας και υπόμνημα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ενισχύσεις που αναμένουν από τις βροχοπτώσεις και έχει δεσμευτεί ο ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντάς, ζητώντας να πραγματοποιηθεί άμεσα η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ


Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κύριε Πρόεδρε

Το επαναλαμβανόμενο για 5 η συνεχόμενη παραγωγική σεζόν φαινόμενο, των άκαιρων και έντονων βροχοπτώσεων προκάλεσε και τη φετινή χρονιά καταστροφικές ζημιές σε ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα, τις οποίες όπως γνωρίζετε δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, με συνέπεια οι παραγωγοί να έχουν απολέσει σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους (Πολλοί αγρότες έχουν χάσει ακόμη και το 70- 80% της παραγωγής τους) και έχουν επέλθει σε δυσχερή οικονομική θέση.

Εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έχετε κάνει από τη θέση του Προέδρου όλα αυτά τα χρόνια, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε στο να πραγματοποιηθεί άμεσα η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε, να μη μείνουν ποτέ άλλοτε, μετέωροι και στο έλεος του θεού οι παραγωγοί.

Επίσης, θα θέλαμε να μεταφέρετε το αίτημα μας για άμεση καταβολή των ενισχύσεων μέσω χρηματοδοτικού εργαλείου (De minimis), όπως υποσχέθηκε αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά ο ΥπΑΑΤ, κ. Γεωργαντάς, αποφεύγοντας μάλιστα να προβεί σε ανακοινώσεις (Ποικιλίες, ποσά, χρονοδιάγραμμα πληρωμής) , γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο, τους βουλευτές των ροδακινοπαραγωγικών νομών αλλά και τους υπουργούς που συμμετείχαν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε την Ημαθία τον Σεπτέμβριο, καθώς ήταν παρόντες σε όσα υποσχέθηκε.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News