Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Όλη η αλήθεια για τις έρευνες στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου - Σπεύδει στο σημείο ο Μητροπολίτης Ιωήλ


Σε μείζον θέμα συζήτησης έχει εξελιχθεί το ζήτημα που έχει προκύψει στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Αλμωπίας.

Οι χθεσινές καταγγελίες Βελόπουλου στη Βουλή, σήκωσαν ακόμα πιο ψηλά το θέμα. Ωστόσο, έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για μεγάλες ανακρίβειες σε όσα ειπώθηκαν μέσα στη Βουλή, καθώς όπως αναφέρουν η υπόθεση αφορά ξεκάθαρα υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως το πρόσωπο «κλειδί» που υπέδειξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο σημείο των ερευνών.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι παρόν στις εργασίες είναι ο Πρόεδρος του Αρχαγγέλου Διονύσης Δρένος, ο οποίος έλαβε σχετική άδεια. Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν, ότι η μόνη εκσκαφή που έχει γίνει, αφορά άνοιγμα στη γη πίσω από το Μοναστήρι διαστάσεων περίπου 2Χ4 μέτρων. Εκεί συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες.

Σήμερα το απόγευμα τον χώρο των ερευνών θα επισκεφθεί ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Ιωήλ είχε συναντήσεις στην Αθήνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ενημερώθηκε για αυτό το σοβαρό θέμα.

Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, για αυτή την υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της τοπικής μας κοινωνίας. Πάντως, αν λάβουμε υπόψη μας τα όσα μας δήλωσε ο Πρόεδρος του χωριού Διονύσης Δρένος, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς, οι έρευνες αφορούν ξεκάθαρα υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε κάποιον... κρυμμένο θησαυρό ή λύρες.

Το Μοναστήρι είναι κλειστό για όλους, εκτός για όσους έχουν ειδική άδεια.




1 σχόλιο:

  1. ξέρετε πόσες φορές έχει ψαχθεί το Μοναστήρι για θησαυρούς; Ό,τι είχε τα πήραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News