Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Αρχάγγελος Αλμωπίας: Οι έρευνες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και οι μύθοι για τον «κρυμμένο θησαυρό»


Βασικό θέμα συζήτησης αποτελούν τις τελευταίες ώρες τα όσα διαδραματίζονται στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Αλμωπίας.

Όπως έγινε γνωστό χθες, στο Μοναστήρι διεξάγονται νόμιμες έρευνες παρουσία εισαγγελέα, τοπικών αστυνομικών, αλλά και αντρών του τμήματος αρχαιοκαπηλίας Αττικής, που αφορούν υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, με σκοπό να βρεθούν τυχόν ευρήματα, αφού η ευρύτερη περιοχή του Μοναστηρίου έχει υποδειχθεί από εμπλεκόμενο της υπόθεσης, ως μέρος απόκρυψης αρχαίων. Μάλιστα χρησιμοποιείται και ειδικό μηχάνημα για την εύρεση στοιχείων.

Οι κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, αναστατώθηκαν από τις εξελίξεις αυτές και μάλιστα έσπευσαν στο μοναστήρι για να ενημερωθούν. Μάλιστα, πολλοί απ' αυτούς δεν έχουν πειστεί με όσα έχουν γίνει γνωστά και θεωρούν πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ' αυτές τις έρευνες.

Οι μύθοι για το Μοναστήρι είναι πολλοί και αρκετές φορές έχει γίνει στόχος αρχαιοκάπηλων, οι οποίοι παρασυρόμενοι από διάφορες ιστορίες που ακούγονται, είτε ψάχνουν για αρχαία μεγάλης αξίας, είτε για χρυσό και λίρες. Μάλιστα κατά το μακρινό παρελθόν έχουν γίνει και συλλήψεις που αφορούσαν αρχαιοκάπηλους, οι οποίοι έσκαβαν πέριξ του Μοναστηριού προς αναζήτηση σημαντικών ευρημάτων.

Είναι σημαντικό, η ΕΛ.ΑΣ. μετά το πέρας των ερευνών να προβεί σε επίσημη και εκτενή ενημέρωση για τις έρευνες που διεξάγονται στο Μοναστήρι, ώστε να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα στο Μοναστήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News