Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Εικόνες των θυμάτων τοποθέτησαν οι συγγενείς στα καθίσματα του ακροατηρίου


Συνεχίζεται η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι με τους συγγενής των θυμάτων να προχωρούν σε μια συγκλονιστική κίνηση εντός της αίθουσας τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Στα καθίσματα του ακροατηρίου τοποθέτησαν φωτογραφίες των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας.

Η εικόνα αυτή στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και συνηγόρων υπεράσπισης.

Πρόεδρος: Έχω γνώση και επίγνωση τι δικάζουμε. Θέλω να ξέρω γιατί έχετε βάλει φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα.

Δικηγόρος: Συγγνώμη κυρία πρόεδρε, γιατί έτσι θέλουν. Απαγορεύεται; 

Ακροατήριο: Για να ραγίσουν κι οι πέτρες.

Πρόεδρος: Θέλετε να είναι φορτισμένο το κλίμα;

Ακροατήριο: Είναι 4,5 χρόνια φορτισμένο το κλίμα. Κυρία πρόεδρε σεβόμαστε το δικαστήριο σας, σεβαστείτε κι εσείς τον πόνο μας.

Ακροατήριο: Το θεωρείτε προσβλητικό;

Πρόεδρος: Όχι.

Ακροατήριο: Τότε αφήστε μας να δείξουμε τον πόνο μας.

Πρόεδρος: Δε θέλω να έχει κανένας καμία αγωνία ότι δεν έχει καταλάβει το δικαστήριο.

Ακροατήριο: Θα φανεί στο τέλος.

Πρόεδρος: Δε θέλω να ακούω θα φανεί. Θα δικάσουμε σε κλίμα ψυχραιμίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αποσυρθούν οι φωτογραφίες, με την πρόεδρο να του λέει «ας το αφήσουμε κύριε συνήγορε».

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς δεν θα βρούνε δικαίωση οι οικογένειες όπως και το 2007 μην ξεχνάμε με τούς 84 νεκρούς στις φωτιές στην Ηλεία, μάλιστα ο τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης Πολύδωρας είχε δηλώσει για τα θύματα το τραγικό ότι είναι ( παράπλευρες απώλειες )σε ασύμμετρη απειλή που βρίσκεται η Ελλάδα.Δεν έχει αλλάξει τίποτα μόνο η γωνιά από την οποία βλέπουμε τα γεγονότα γι'αυτό και επαναλαμβάνονται,για να περιμένω να δω η γωνιά της σελίδας θα είναι καλή για να εμφανίσει αυτό το σχόλιο;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πηγες εκει που ηθελες κάγκουρα αλλα δεν ξεχναμε οτι οι δολοφόνοι στο Μάτι εχουν ονοματεπώνυμο και ενω καιγόταν κόσμος αυτοί κάνανε διακοπές.

      Διαγραφή
  2. να ψάξουν τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής που τον αναβάθμισε ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News