Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη


Νέες ιαχές πολέμου κατά της Ελλάδας από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έπαιξε για άλλη μια φορά το “χαρτί” του casus belli για να… “απαγορεύσει” (!) στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, στην Κρήτη.

«Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ, ούτε για ένα μίλι» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Πέμπτη (29.12.2022) κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε για το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, για την πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα δυτικά της Κρήτης.

«Τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όχι 12 μίλια, αλλά δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι παραπάνω στο Αιγαίο. Η απόφαση που έχει το Κοινοβούλιο μας το 1995 (σ.σ. casus belli) σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη και συνεχίζει να ισχύει», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν σταμάτησε εκεί. Απείλησε ξεκάθαρα την Ελλάδα με πόλεμο, για άλλη μια φορά.

«Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα: Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό», είπε.

Ασταμάτητα προκλητικός ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, συνέχισε, κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για… εκστρατεία κατά της Τουρκίας και επανέλαβε τα περί πιέσεων κατά της μειονότητας στη Θράκη αλλά και τους ισχυρισμούς πως η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και δεν μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας στα νησιά!

«Είχαμε ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Όμως λόγω της εκστρατείας που ξεκίνησε ο Μητσοτάκης εναντίον της Τουρκίας, λόγω των προκλήσεων στο Αιγαίο, των ισχυρισμών για γενοκτονία και των πιέσεων εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, βάλαμε τον διάλογο σε εκκρεμότητα.

Είχαμε στείλει δυο επιστολές στο ΟΗΕ το 2021 για τις παραβιάσεις που κάνει η Ελλάδα στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Κι έτσι καταγράψαμε πως η Ελλάδα επειδή παραβιάζει τους όρους των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων απέναντι σε μας δεν θα μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News