Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Την έπιασαν με 750.000 ευρώ σε χειραποσκευές - Πως έγινε η επιδρομή στο σπίτι της


Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την επιχείρηση σύλληψης της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στο πλαίσιο της έρευνας διαφθοράς υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο. Η σύλληψη του πατέρα της «άνοιξε» το δρόμο για την εισβολή στο σπίτι της.

Η Εύα Καϊλή, ως ευρωβουλευτής είχε ασυλία. Για να αρθεί αυτή, θα έπρεπε να την πιάσουν επ’ αυτοφώρω. Και αυτό φαίνεται ότι έγινε. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή του πατέρα της βρέθηκαν σχεδόν 600.000 ευρώ και στην κατοχή της ίδιας, σε τσάντες και χειραποσκευές πολυτελείας, άλλες περίπου 150.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ. Ο πρώτος που συνελήφθη ήταν ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έξω από το σπίτι όπου έμενε με την Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, σχεδόν 100 μέτρα από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ήταν, όπως φαίνεται, το πρώτο βήμα για να «σπάσει» η ασυλία της Εύας Καϊλή. Αφού συνελήφθη ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Έφη Κουτσοκώστα, οι βελγικές αρχές έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εντόνισαν τον πατέρα της Εύας Καϊλή έξω από το ξενοδοχείο όπου έμενε, κοντά στο σπίτι της κόρης του και είχε μαζί του μια χειραποσκευή με περίπου 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ!

Ο επικεφαλής της έρευνας θεώρησε ότι μετά τον εντοπισμό των χρημάτων στην κατοχή του πατέρα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, είχε πλέον «ανοίξει» ο δρόμος για άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και για έφοδο στο σπίτι της. Έτσι, ο επικεφαλής ζήτησε από τις δυνάμεις που είχαν κάνει τις άλλες εφόρους σε σπίτια υπόπτων το πρωί της περασμένης Παρασκευής, να πάνε και στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή.

Κατά την επιχείρηση στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τσάντες χειρός και χειραποσκευές πολυτελείας με περίπου 150.000 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ!

Η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση του ανακριτή, παραμένει κρατούμενη μαζί με άλλα τρία άτομα. Κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες και μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα μάθει αν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως τη δίκη της ή όχι.

Σήμερα (12.12.2022), επίσης, συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να την καθαιρέσει από τη θέση της αντιπροέδρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News