Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

«Εξοικονομώ - Επιχειρώ»: 200 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων


Τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στους κλάδου εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού έχει ως στόχο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», το οποίο αναμένεται.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα αποτελεί μέρος προσπάθειας για την εφαρμογή της πράσινης μετάβασης και σχετίζεται με τους ακόλουθους στόχους για το κλίμα και το περιβάλλον που ορίζονται σε ευρωπαϊκό κανονισμό:

- περιορισμός της κλιματικής αλλαγής

- προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

- μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία

Data

Προϋπολογισμός προγράμματος Συνολικός: €200 εκατ.

Εμπόριο και υπηρεσίες: €100 εκατ. Τουρισμός: €100 εκατ.

Οι κλάδοι που μπορούν να επωφεληθούν

Ο προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της δράσης ανέρχεται συνολικά σε €200 εκατ. και θα κατανέμεται διακριτά σε:

- €100 εκατ. για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών

- €100 εκατ. για τον κλάδο Τουρισμού

Η δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η κατανομή των πόρων θα γίνεται σε επίπεδο περιφέρειας.

Προϋπολογισμός επενδυτικών σχεδίων

Στο πλαίσιο του προγράμματος:

- Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών, ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως €100 χιλ.

- Για τον κλάδο του Τουρισμού, ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από €50 χιλ. έως και €500 χιλ. Η δυναμικότητα της μονάδας θα πρέπει να είναι έως εκατό κλίνες

Δυνητικοί δικαιούχοι

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ως εξής:

- Ως μεσαία επιχείρηση ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 250 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα €50 εκατ. ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα €43 εκατ.

- Ως μικρή επιχείρηση ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα €10 εκατ.

- Ως πολύ μικρή επιχείρηση ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα €2 εκατ.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News