Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Συνέντευξη με τον hair colorist Ιορδάνη Λαζαρίδη: «Τα ταμπού θα μείνουν ένα αχνό αποτύπωμα μιας προηγούμενης γενιάς»


Συνέντευξη στο Aridaia News παραχώρησε ο Hair Colorist Ιορδάνης Λαζαρίδης.

1. Μίλησέ μας για τη δουλειά σου. Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι στον κόσμο που ονομάζεται ομορφιά. Από μικρός ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω γι αυτό μόλις τελείωσα το σχολείο γράφτηκα σε σχολή κομμωτικής. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκα στην Θεσσαλονίκη μέχρι που πήρα την απόφαση να έρθω στην Αθήνα για να εξελιχθώ περισσότερο στο επάγγελμα που για εμένα είναι και χόμπι μου.

2. Τι σε κέρδισε στη δουλειά που επέλεξες να κάνεις;

Σαν πνεύμα είμαι ανήσυχο και επιζητώ συνέχεια τις αλλαγές. Η κομμωτική είναι μια δουλειά που συνέχεια εξελίσσεται και σε κρατάει σε εγρήγορση. Επίσης η συναναστροφή με τον κόσμο είναι κάτι που αγαπώ γιατί μου αρέσει να βλέπω το χαμόγελο τους μετά από μια αλλαγή που έχουν κάνει και να ξέρω πως βοήθησα εγώ γι αυτό.


3. Πόσο εύκολο ήταν να αφήσεις πίσω τον τόπο σου και να καθιερωθείς επαγγελματικά στην Αθήνα;

Ίσως η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν έπρεπε να αφήσω πίσω την οικογένεια μου για να ακολουθήσω το όνειρο μου. Είμαι τυχερός γιατί έχω δυο πολύ υποστηρικτικούς γονείς που με προέτρεψαν να κυνηγήσω τους στόχους μου και να μην τα παρατάω. Αν έμενα πίσω στον τόπο μου πάντα κάτι θα μου έλειπε και θα ένιωθα ελλιπής σαν άνθρωπος.

4. Ακούμε συχνά, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως πολλοί άνθρωποι ξεσπάνε στα μαλλιά τους. Θεωρείς πως οι αλλαγές και οι πειραματισμοί στα μαλλιά είναι ένα είδος «ψυχοθεραπείας»;

Σαφέστατα και είναι ψυχοθεραπεία. Η ψυχολογία μας είναι στενά συνυφασμένη με την εικόνα μας. Όταν βάφουμε τα μαλλιά μας ένα χρώμα που δεν συνηθίζουμε ή κάνουμε ένα κούρεμα πέρα της πεπατημένης μας αυτομάτως σηματοδοτούμε μια νέα αρχή για τον εαυτό μας με πολύ ορατό τρόπο και χειροπιαστό.

5. Θεωρείς πως έχουν ξεπεραστεί κάποια ταμπού που υπήρχαν μέχρι πριν λίγα χρόνια στον χώρο σου; Για παράδειγμα, τολμά σήμερα ο άνδρας να βάψει τα μαλλιά του;

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως τα ταμπού θα μείνουν ένα αχνό αποτύπωμα μιας προηγούμενης γενιάς. Η νέα γενιά δείχνει πως ευχαριστιέται την αλλαγή της εμφάνισης της είτε αναφερόμαστε σε άντρες είτε σε γυναίκες. Χαίρομαι να βλέπω τα παιδιά του αύριο απαλλαγμένα από την σήψη παλαιωμένων στερεοτύπων. Ναι ο άντρας μπορεί να βάφει τα μαλλιά του γιατί είναι στοιχείο της εμφάνισης του και όχι της σεξουαλικότητας του.


6. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Ποια θεωρείς πως είναι η εξέλιξη στον τομέα σου;

Θα ήθελα πολύ να φύγω στο εξωτερικό για να αποκτήσω νέες εμπειρίες και νέους στόχους προς κατάκτηση. Η εξέλιξη που θα ήθελα να έχω στον τομέα μου είναι μια μέρα να μην ακολουθώ την μόδα στον χώρο που εργάζομαι αλλά να χαράζω εγώ τις τάσεις τις. Είναι μεγαλεπήβολο σχέδιο αλλά πάντα βάζω στόχο το φεγγάρι. Ακόμη και αν αποτύχω θα πέσω στα άστρα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ο Ιορδάνης Λαζαρίδης στο instagram (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News