Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση GPO: Ανατροπή στη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», καθώς καταγράφει τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι της κυβέρνησης και των κομμάτων, σε μία περίοδο που κυριαχεί στην πολιτική επικαιρότητα η υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της GPO, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς καταγράφεται στις 5,8 μονάδες, με την κυβέρνηση και κυρίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, να επιδεικνύουν ακόμη ισχυρές άμυνες.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,6% (συγκριτικά με το 32,7% ένα μήνα πριν), ο ΣΥΡΙΖΑ 25,8% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,5%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,9% η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,3%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10,2%.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, σε ποσοστό 49,6%, είναι η ακρίβεια, ενώ ακολουθεί η ενεργειακή κρίση με 19,8%, τα ελληνοτουρκικά με 11,8% και οι υποκλοπές με 10,9%.

Κρατάει δυνάμεις ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Παραπολιτικών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 42,9%, ενώ καταγράφεται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και, προσωπικά, του Αλέξη Τσίπρα, να κεφαλαιοποιήσουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εξαιτίας τόσο των υποκλοπών, όσο και της ακρίβειας.

Και αυτό, γιατί στην ερώτηση «πόσο πιθανό είναι η συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ. των υποκλοπών) να επηρεάσει την τελική επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσετε», η συντριπτική πλειοψηφία – ποσοστό 68,8% – απαντά «λίγο, καθόλου», ενώ αρνητικές απόψεις σε ποσοστό 63,4% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, έναντι 53,2% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν σε ποσοστό 54,6% ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν έπληξε την εμπιστοσύνη της απέναντι στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, στην ερώτηση «εάν η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές», το 61,7% απαντά «όχι, μάλλον όχι» και το 37,4% «ναι, μάλλον ναι».

Σημειώνεται, επίσης, ότι το 55,2% δεν πιστεύει ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων βρίσκεται ο πρωθυπουργός, παρότι το 55,1% θεωρεί ότι υπάρχει ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη υπόθεση.

4 σχόλια:

  1. Από την ΕΣΤΙΑ:
    Ο υπουργός του δημοσιεύματος(υποκλοπές) φέρεται να είναι ο Κωστής Χατζηδάκης.Η κυβέρνηση τον παρακολουθούσε επειδή «είχε την υποψία ότι προωθούσε έργο στον χώρο της ενέργειας σε μη φιλικό προς την κυβέρνηση επιχειρηματία». Εν συνεχεία «ο κύριος Μητσοτάκης κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Χατζηδάκη και του εξήγησε γιατί βρέθηκε στο στόχαστρο». Αξίζει να σημειωθεί ότι έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το δημοσίευμα δεν είχε διαψευστεί από την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ 5 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΧΑΙΚΑΛΗ ΚΑΙ ΖΟΥΡΑΡΗ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΟΣ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι ομως αυτόν τον αγράμματο καταληψία τον ακολουθεί ενα 25% αυτή ειναι δυστηχώς η χώρα μας

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News