Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ελ. Βενιζέλος: Διπλό θρίλερ με πτήσεις της Emirates - Δεν βρέθηκε ύποπτος που αναζητούσε η CIA


Σε θρίλερ εξελίχθηκαν δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν το απόγευμα της Πέμπτης (10.11.2022) από την Αθήνα, καθώς – σύμφωνα με πληροφορία από τη CIA – υπήρχε υπόπτο άτομο αραβικής καταγωγής σε πτήση της εταιρείας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι ελληνικές Αρχές ανακοίνωσαν πως δεν εντοπίστηκε ύποπτο άτομο ή οτιδήποτε άλλο στα δύο αεροσκάφη στο «Ελ. Βενιζέλος».

Τα δύο αεροσκάφη της Emirates είχαν προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, αντίστοιχα. Πληροφορία από τη CIA μιλούσε για υπόπτο άτομο αραβικής καταγωγής που βρισκόταν σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η πρώτη πτήση πήρε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ η δεύτερη με προορισμό το Ντουμπάι καθηλώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή της. Οι επιβάτες της κλήθηκαν να αποβιβαστούν μαζί με τις αποσκευές τους και πέρασαν από αυστηρό έλεγχο, πριν δοθεί άδεια για αναχώρηση, που έγινε στις 22:06 το βράδυ της Πέμπτης. Κάποιοι από τους επιβάτες όμως αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν, μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter μέσα από το αεροσκάφος της Emirates, καταγράφουν τη στιγμή που το εκκενώνουν οι επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί από την Αθήνα, όπου η πτήση είχε ανταπόκριση. Ωστόσο, όσοι είχαν επιβιβαστεί στο Ντουμπάι, παρέμειναν στο αεροπλάνο για να περάσουν τον έλεγχο των αρχών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, όπως και οι υπόλοιποι.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμα του για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση ΕΚ209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα.

Το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνο πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά, συνοδεία δύο μαχητικών F-16, που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας. Το αεροπλάνο της Emirates ήταν 120 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όταν δόθηκε εντολή στα μαχητικά να απογειωθούν.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News