Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Πέντε συμβουλές για τέλειο ψητό κοτόπουλο


Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξοδεύετε χρόνο για την προετοιμασία του επόμενου γεύματός σας και το ψητό κοτόπουλο, τελικά, να βγει μια αποτυχία!

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια έξυπνα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε ψητό κοτόπουλο να σας βγει καλύτερο και από εστιατορίου!

Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα

Μην τσιγκουνευτείτε το αλάτι και το πιπέρι, αν θέλετε να διατηρήσετε το κοτόπουλό σας γευστικό. Και ενώ το αλάτι και το πιπέρι είναι απαραίτητα, υπάρχουν πολλά υπέροχα καρυκεύματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το κοτόπουλό σας ακόμη πιο νόστιμο. Ειδικά όταν πρόκειται για λιγότερο γευστικά κομμάτια του, όπως το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα.

Κάντε τα βότανα φίλο σας

Τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα με το ψητό κοτόπουλο από τα αρωματικά βότανα. Είναι ένας κλασικός συνδυασμός και για καλό λόγο. Όταν ψήνετε το κοτόπουλό σας, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα στο καρύκευμα, όπως δενδρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, κόλιανδρο κ.α.

Ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία

Σκεφτείτε να ψήσετε το κοτόπουλό σας σε υψηλότερη θερμοκρασία για λιγότερο χρόνο. Πολλοί μάγειρες λένε ότι οι 190-200 βαθμούς είναι η καταλληλότερη θερμοκρασία για το ψήσιμο του κοτόπουλου. Αν το ψήσετε για περισσότερη ώρα σε χαμηλότερη θερμοκρασία, κινδυνεύετε να στεγνώσει το κρέας. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι αφήνετε λιγότερα περιθώρια λάθους αν το αφήσετε στο φούρνο για πολύ ώρα.

Φτιάξτε μια σάλτσα με τα υπολείμματα

Μην πετάτε τα υπολείμματα από το τηγάνι όταν σοτάρετε το κοτόπουλο! Μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη σάλτσα για να τη σερβίρετε πάνω από το κοτόπουλό σας. Επιπλέον, αυτή είναι μια πολύ καλή λύση αν το κοτόπουλό σας βγήκε, τελικά, λίγο παραπάνω ψημένο. Οι σάλτσες τηγανιού προσθέτουν ξανά υγρασία στο κρέας, μαζί με άφθονη γεύση.

Μην μαγειρέψετε το κρέας κατευθείαν από το ψυγείο

Αν και είναι αλήθεια ότι δεν θέλετε να αφήσετε το κρέας να κάθεται στον πάγκο της κουζίνας για αρκετή ώρα πριν το μαγειρέψετε, είναι καλή ιδέα να αφήσετε το αποψυγμένο κρέας να μείνει έξω από το ψυγείο για 15 λεπτά περίπου πριν το μαγειρέψετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό του κρέατος έχουν γενικά την ίδια θερμοκρασία, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες το κοτόπουλο να ψηθεί ομοιόμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News