Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Ντροπή και αίσχος το δημοσίευμα για τις υποκλοπές - Προκαλώ τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας


Ελληνοτουρκικά, ακρίβεια, υποκλοπές. Με αυτά τα τρία θέματα στο επίκεντρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε απόψε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και δεν δίστασε να «ρίξει το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Αν θέλει να αναμετρηθούμε, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απίστευτο ψέμα. «Ντροπή και αίσχος να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν υπάρχει «καμία απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε υπουργούς του» και χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνο» τον Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας ότι από πίσω του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και μια εκστρατεία λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε το δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις με την υπόθεση της Novartis, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δέκα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, από τους ίδιους υποκινητές».

«Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά; Να καταγράφεται αυτό χωρίς κανένα στοιχείο;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός. «Καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας. Δική του στρατηγική είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη. Και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός που το 2016 εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη για τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα».

«Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί υπουργούς του» επανέλαβε, ενώ δεν δίστασε να... ρίξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν έχω αποφύγει καμία συζήτηση στη Βουλή» τόνισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να αναμετρηθούμε, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί, με την υπόθεση του Predator, να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάει η χώρα σε εκλογές το 2023, σε συνθήκες σταθερότητας. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε εξελίξεις» είπε ο πρωθυπουργός, «από επαγγελματίες εκβιαστές».

Όπως τόνισε, δεν πρόκειται να κάνει μήνυση κατά του Βαξεβάνη, αλλά στηρίζεται στη Δικαιοσύνη.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει κέντρο ιδιωτών χρησιμοποίησης του Predator, αλλά αυτό είναι άλλο, από το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι κρύβεται από πίσω» τόνισε επίσης, για να προσθέσει: «Δεν είμαστε σίγουροι ποιος είναι πίσω από αυτό, αλλά δεν είναι η ΕΥΠ και σίγουρα εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να με πολεμήσουν».

Υποστήριξε επίσης ότι στόχος του δημοσιεύματος ήταν να ενσπείρει καχυποψία στο εσωτερικό της ΝΔ, «για να μην αισθάνονται ασφαλείς οι υπουργοί και τα στελέχη μας, επειδή δήθεν όλοι παρακολουθούνται». «Θέλω να καταλάβετε την οργή μου: Λένε ότι κλείνω το τηλέφωνο με τους υπουργούς μου και τους παρακολουθώ μετά και όλα αυτά να λέγονται χωρίς καμία απόδειξη;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παράνομα λογισμικά υπάρχουν περίπου 500 και πως υπάρχουν και εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες, που ενδεχομένως το χρησιμοποιούν (σ.σ. το Predator).

Για την υπόθεση Πάτση

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, υπογράμμισε: «Προφανώς και η επιλογή Πάτση ήταν προβληματική. Προφανώς υπάρχουν και αστοχίες στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων».

Για τα 12 ναυτικά μίλια και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όλες οι επιλογές αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τραπέζι». Αποκάλυψε, δε, ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν έρευνες από την Exxon Mobil σε δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Για τις εκλογές και τις συνεργασίες

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε εκ νέο ανοιχτά κατά της απλής αναλογικής και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μετεκλογικές συμμαχίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει και μονοκομματική».

«Θα προτάξουμε στους πολίτες ότι θέλουμε και μπορούμε στη δεύτερη κάλπη -στην πρώτη προφανώς ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά δύσκολος- να είμαστε αυτοδύναμοι» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι «αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση. Το έχω αποδείξει πολλές φορές ότι είμαι σε θέση να κάνω μεγάλα ανοίγματα και να φέρω στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στην κυβέρνηση, στελέχη».

Ερωτηθείς εάν έχει «καεί» η σχέση με Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ λόγω των παρακολουθήσεων, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Κοιτάξτε, ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά, μπορεί και όχι. Αλλά, τελικά, το εκλογικό σώμα θα είναι αυτό το οποίο θα επιλέξει».

5 σχόλια:

  1. Ο Βαξεβάνης προχωρά σε αγωγή κατά του Μητσοτάκη
    «Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός»
    τικ τακ τικ τακ τικ τακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα της δημοκρατίας είναι ο Μαρινάκης.
    Ούτε ο Τσίπρας ,ούτε ο Μητσοτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας καλέσει η δικαιοσύνη τον Βαξεβάνη σε απολογία και θα δεις αν υπάρχουν στοιχεία.Προκαλεί ο Βαξεβάνης να τον μηνύσουν για να προσκομίσει τα στοιχεία.Η δικαιοσύνη θα κάνει το αυτονόητο?

      Διαγραφή
    2. να τον μηνύσουν βεβαίως αλλα πρώτα ας τον ρίξουν λιγο ζεστό νερό να πλυθεί.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News