Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Πέλλας: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» - Η πρόληψη της σχολικής βίας και της ρητορικής του μίσους


Ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που εντάσσονται στην «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – ΣΒΑΑ», ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2022 να διοργανώνει σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην κατανόηση και στην αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και ρατσισμού, με έμφαση στην ενημέρωση και την πρόληψη.

Την προσεχή Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στις 18:30 διοργανώνει ανοικτή Ημερίδα με θέμα: «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι – Η πρόληψη της σχολικής βίας και της ρητορικής του μίσους» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

Οι εισηγητές της ημερίδας είναι ειδικοί και έμπειροι επιστήμονες που θα περιγράψουν και θα αναλύσουν τις πτυχές του προβλήματος, αλλά και θα συζητήσουν με το κοινό τις προτεινόμενες λύσεις του.

Ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος που θα είναι ο κύριος εισηγητής της ημερίδας, είναι εκπαιδευτικός και θα αναφερθεί στις κοινωνικές διακρίσεις και στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στο σχολείο, με τίτλο «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι». Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Παιδαγωγικά του Α.Π.Θ. και του “Diploma στις Μαθησιακές Δυσκολίες” του Πανεπιστημίου Reading της Αγγλίας. Ο κ. Διαμαντόπουλος διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ημαθία.

Για τις επόμενες δράσεις του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης και Πρόληψης για την ενδοσχολική βία και τον ρατσισμό» στα Γιαννιτσά θα αναφερθεί ο Συντονιστής του έργου κ. Δημήτρης Ρωσσάκης και θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό της προσεχούς περιόδου.

Παρέμβαση στη συζήτηση που θα ακολουθήσει έχει προσκληθεί να κάνει ο κ. Κατσαντώνης Δημήτριος, Ερευνητής-Αναλυτής από εταιρία ερευνών και μετρήσεων, θα αναφερθεί στα αποτελέσματα των κοινωνικών ερευνών και δημοσκοπήσεων που έχουν δίνει για το φαινόμενο αυτό.

Σας καλούμε λοιπόν να παραβρεθείτε και να συμμετάσχετε στην Ημερίδα με τίτλο: «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι – Η πρόληψη της σχολικής βίας και της ρητορικής του μίσους» την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News