Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν είσαι σαν τον Τσίπρα, ανεπάγγελτος και τεμπέλης, δεν ξέρεις πώς λειτουργεί η αγορά»


Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το «καλάθι του νοικοκυριού», έκανε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της μέχρι τώρα εφαρμογής του και επιτέθηκε κατά μέτωπο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να υποστηρίξετε και να βάλετε πλάτη, έρχεστε εδώ και ειρωνεύεστε. Αύριο στις οκτώ η ώρα θα είμαι σε ένα σούπερ μάρκετ, το MyMarket, γιατί είχε τη μεγαλύτερη μεσοσταθμική μείωση, από εβδομάδα σε εβδομάδα, και θέλω να επικροτήσω πηγαίνοντας και σε ένα Lidl γιατί είχε συνολικά τη μικρότερη αξία στο καλάθι, από εβδομάδα σε εβδομάδα», είπε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Όποιος μειώνει την τιμή και βοηθάει τον καταναλωτή να γλυτώνει λεφτά, θα παίρνει από εμένα τα εύσημα. Θέλω να είμαι δίκαιος όμως. Θέλω να συγχαρώ όλες τις αλυσίδες, και τον Σκλαβενίτη, ο οποίος έχει κάνει πολύ μεγάλη μείωση, και τον ΑΒ Βασιλόπουλο και όλες τις αλυσίδες. Αν δείτε τους πίνακες στον ekatanalotis, φαίνεται πως όλες οι αλυσίδες έχουν προσπαθήσει πραγματικά να μειώσουν τις τιμές».

Γεωργιάδης: «Αν έχεις κάνει εμπόριο όπως εγώ, ξέρεις πώς βγαίνουν τα λεφτά, όχι σαν τον Τσίπρα»

Στη συνέχεια, ο υπουργός στάθηκε στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας. «Θα πάμε κόντρα στο μεγάλο ρεύμα του πληθωρισμού που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και όταν οι άλλοι θα ανεβαίνουν, εμείς θα πέφτουμε. Όσο σε εμάς θα πέφτουν οι τιμές, εσείς θα με βρίζετε, αλλά δεν πειράζει, θα κερδίζουν οι καταναλωτές λεφτά. Αυτό με ενδιαφέρει, αυτό μου δίνει χαρά», είπε και εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Τσίπρα.

«Αν έχεις κάνει εμπόριο, όπως εγώ, καταλαβαίνεις πως βγαίνουν τα λεφτά και πως λειτουργεί η αγορά. Αν είσαι σαν τον Τσίπρα, ανεπάγγελτος και τεμπέλης, να μην έχεις δουλέψει μια μέρα στη ζωή σου, δεν ξέρεις τι γίνεται και πως λειτουργεί η αγορά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων που υπογράμμισε ότι το φαινόμενο της ακρίβειας, είναι «ακρίβεια Πούτιν» και «δεν είναι ακρίβεια Μητσοτάκη».

7 σχόλια:

  1. αγαπητέ κυριε Τσιπρα, εμετρυθεις εζυγισθεις και ευρεθεις ελλιπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που το λες εσύ και όχι κανένας άλλος.
      Με το κύρος που επιβάλλουν τα ανεπανάληπτα ελληνικά σου, ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει;

      Διαγραφή
    2. 6.21 σαν τον Τσίπρα εισαι αγράμματος

      Διαγραφή
  2. Ενώ οι Καραμανλής, Χατζηδάκης, Σαμαράς, Βαρβιτσιώτης και Μητσοτάκης έχουν ξεσκιστεί στο μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΣ ΕΝΑΝ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ?

      Διαγραφή
    2. Οι προαναφερθέντες είναι: Δύο δικηγόροι χωρίς καθόλου δικηγορία, ένας αργόμισθος στην Εθνική Τράπεζα και δύο παιδιά του κομματικού σωλήνα.

      Διαγραφή
  3. ο μονος που λεει την αληθια για τον Τσιπρα, Αδωνης ο καβαλαρης των αριστερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News