Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Σκύδρας: Πρόγραμμα για την πρόληψη καρκίνου του μαστού


Ο Δήμος Σκύδρας, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών που υλοποιεί μέσω του ΚΕΠ Υγείας, δημοσιοποιεί περαιτέρω το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού – «Φώφη Γεννηματά».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σ΄όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Οι δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

α) εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας

β) κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)

γ) υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος)

Όσες γυναίκες από την περιοχή του Δήμου Σκύδρας ενδιαφέρονται σχετικά και δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση μπορούν ν΄απευθύνονται για τη διαδικασία απόκτησης του παραπεμπτικού στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας, τηλ.:2382050000 και 2382350040.

Στη συνέχεια κάθε γυναίκα μετά την απόκτηση του παραπεμπτικού μπορεί ν΄απευθύνεται σε συνεργαζόμενο κέντρο εξετάσεων για να κλείσει την ημερομηνία της εξέτασής της.

Για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες για το ποια είναι τα «Συνεργαζόμενα Κέντρα Διενέργειας Εξετάσεων», όπως και για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο: https://mastografia.gov.gr/

Το πρόγραμμα βρίσκεται σ΄εξέλιξη κι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους, ωστόσο η επίσπευση της εξέτασης μπορεί να είναι καθοριστικής και ζωτικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News