Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

«Απέλυσα από το "Χαμόγελο" τρία άτομα για κακοποίηση και τα προσέλαβαν αλλού», λέει ο Γιαννόπουλος


Τρεις απολύσεις εργαζομένων έγιναν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», μετά από περιστατικά κακοποίησης στις δομές. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού και οι τρεις εργαζόμενοι προσελήφθησαν από άλλο φορέα.

«Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής. Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”», είπε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι φορείς για τα παιδιά πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. «Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε», τόνισε.

Για τις καταγγελίες κατά της Κιβωτού του Κόσμου μίλησε για «μύθους και πραγματικότητες», ενώ σημείωσε: «Έχουμε “κηδεία” με αυτό που έχει γίνει (είτε όχι), και την πληρώνουν τα παιδιά».

«Πρέπει να ελεγχόμαστε και να αυτοελεγχόμαστε»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ό,τι γίνεται, γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν. Έψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε».

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια ελέγχει ό,τι έχει να κάνει με τα σπίτια του οργανισμού.

«Γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρέπει να υπάρχει μια διεπιστημονική ομάδα που να παρακολουθεί τα πάντα. Αν μέσα υπάρχει κάποιο θέμα θα το ανακαλύψεις έχοντας την εμπιστοσύνη των παιδιών», εξήγησε.

Επίσης, μίλησε και για το πρόβλημα που υπάρχει όσον αφορά στις αναδοχές. «Δεν υπάρχουν έλεγχοι στις αναδοχές. Υπάρχει ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Δεν ελέγχονται οι κρατικοί φορείς, ούτε οι ιδιωτικοί, ούτε οι εκκλησιαστικοί. Πρέπει να αυτοελεγχόμαστε με διεπιστημονικούς ελέγχους. Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα: “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News